Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SPAVAŠ?

Objavljena dosad neviđena snimka pjesme na kojoj se Lennon obračunava s McCartneyem

John Lennon
Foto: Screenshot
1/4
25.09.2018.
u 12:03

Zanimljivo je da u pjesmi "How Do You Sleep" se i sam Lennon referira na dobro poznate glasine kako je McCartney mrtav, te da ga ja zamijenio dvojnik

Na YouTubeu je objavljena dosad neviđena snimka ozloglašene pjesme "How Do You Sleep?" ("Kako spavaš?") iz 1971. godine, u kojoj se John Lennon obračunava s  Paulom Mccartneyem, nakon raspada Beatlesa.

Ova će pjesma ponovno biti objavljena na reizdanju kultnog albuma "Imagine", koji će izaći 5. listopada. Na šesterostrukom CD izdanju naći će se 140 remasteriziranih pjesama, ali i intervjua Johna i Yoko Ono. 

Pjesmu "How Do You Sleep" Lennon je snimio kao odgovor na McCartneyevu pjesmu "Too Many People", u kojoj se Paul zezao na račun Johnove borbe za mir u svijetu. Zanimljivo je da u pjesmi "How Do You Sleep" se i sam Lennon referira na dobro poznate glasine kako je McCartney mrtav, te da ga ja zamijenio dvojnik, pa u jednom stihu pjeva "Those freaks was right when they said you was dead" ("Ti čudaci su bili u pravu kada su rekli da si mrtav").

Na objavljenoj snimci Lennon u svom Ascot sound studiju u Londonu vježba ovu pjesmu, uz pratnju Plastic Ono benda i Georgea Harrisona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije