Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska glazbena unija

Objavili listu koncerata za čiju organizaciju ide 7 milijuna kuna pomoći iz državne blagajne

Parni Valjak u Areni
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/17
15.01.2022.
u 08:00

U objavljenim podacima, vidljivo je da će najveća pojedinačna pomoć biti isplaćena za turneju Parnog Valjka, iza koje stoji tvrtka Baba Production d.o.o. Iznos od 450.000 kuna bit će im isplaćen za organizaciju šest koncerata: u Delnicama, Zagrebu, Gospiću, Pazinu, Šibeniku i u Supetru.

Hrvatska glazbena unija objavila je popis koncerata koji su zadovoljili kriterije akcije 'Jer svirati se mora 2'. Naime, radi se o akciji kojoj je cilj ublažiti mjeru donesenu zbog pandemije koronavirusa, kroz koju će se distribuirati sedam milijuna kuna pomoći. Novac je namijenjen kao pomoć kod organizacije koncerata. Na natječaj je pristiglo preko 300 prijava, a stručna komisija je istaknula da je zadane kriterije ispunilo njih 237, unutar kojih će se izvesti više od 400 koncerata.

U objavljenim podacima, vidljivo je da će najveća pojedinačna pomoć biti isplaćena za turneju Parnog Valjka, iza koje stoji tvrtka Baba Production d.o.o. Iznos od 450.000 kuna bit će isplaćen za organizaciju šest koncerata: u Delnicama, Zagrebu, Gospiću, Pazinu, Šibeniku i u Supetru. Ova tvrtka dobiti će još više od 600.000 kuna potpore za organizaciju 11 koncerata i nastupa.

Foto: Promo
Tvrtka Cepelin Media d.o.o. dobiti će 465.000 kuna potpore za koncerte Gibonnija, Petra Graše, Urbana, Amire Medunjanin, Marka Kutlića i Borisa Novkovića. 3PM Media d.o.o. dobit će 150.000 kuna potpore za organizaciju Vanninog koncerta u Areni Zagreb, kao i još 80.000 kuna za organizaciju koncerata Vinka Ćemeraša i Tambura Festa.

Za Thomsonov koncert u Splitu, tvrtka High Level d.o.o dobit će 100.000 kuna potpore. Isti je iznos potpore i za organizacija 62. Splitskog festivala. Tvrtka Fest d.o.o za organizaciju Thompsonovog koncerta u Karlovcu dobit će pomoć od 80.000 kuna, a isti iznos bit će dodijeljen i tvrtki Heart experience d.o.o za Grašin koncert u Spaladium areni u veljači.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija
Cijeli popis koncerata kojima je dodijeljena potpora ljači. možete pogledati ovdje. 

Dodajmo i da su iz Hrvatske glazbene unije naglasili da su sredstva namijenjena isključivo za pokrivanje dokumentiranih tehničkih troškova organizacije (poput najma razglasa, prostora, zaštitarske službe itd.) i da se ne smiju koristiti za isplatu umjetničkih honorara.

Objasnili su i kako su posebnu pažnju posvetili omogućavanju održavanja raznolikog sadržaja, ali i za koncerte na potresom pogođenim područjima, na otocima kao i u Vukovaru, Vinkovcima, Gospiću, Kninu, Starom Petrovom Selu i mnogim drugim mjestima.

VIDEO Počinje izbor za Večernjakovu ružu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije