Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički ljubimci

Obamin Bo bio je maza Bijele kuće, a Clintonov pas i mačka se nisu podnosili

Foto: Profimedia, Pixsell
1/10
11.10.2018.
u 20:32

Svi američki predsjednici u zadnjih 150 godina imali su kućne ljubimce, a Donald Trump je prvi koji nema ljubimca

Pantovčak će uskoro dobiti novog stanovnika. Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović udomila je labradoricu Kiku. Na Pantovčaku kućni ljubimci dosad nisu baš bili uobičajena pojava, dok je u Bijeloj kući situacija drugačija.

Svi američki predsjednici u zadnjih 150 godina imali su kućne ljubimce uglavnom pse ili mačke, a Donald Trump prvi je koji nema kućne ljubimce. Barack Obama 2009 godine od senatora Edwarda Kennedyja dobio je psa kojem je dao ime Bo.

Četiri godine kasnije od iste pasmine, portugalskog vodenog psa dobio je i jednogodišnju ženku imena Sunny. Bo i Sunny svaku večer iza 18.30 sati išli su u šetnju s predsjednikom i njegovom obitelji, i bili su glavne maze Bijele kuće. 

Njegov prethodnik George Bush imao je tri psa, Spotta, Barneyja i Beazley i mačku Indiu Willie. Najteže mu je bilo kad je, nakon duge borbe s limfomom uginula gospođica Beazley, Bush je bio neutješan.

Bill Clinton je svog labrador retrivera udomio kad je imao tri mjeseca i obitelj Clinton dala mu je ime Buddy po Clintonovom pokojnom ujaku Henryju Buddyju Grishamu koji je imao veliki utjecaj na Billa. Clinton je imao i mačku Socks koja se nije baš najbolje slagala s Buddyjem.

Millie, ženka engleskog springer španijela bila je ljubimica Barbare i Georgea H. W. Busha. Ime je dobila po Mildredu Caldwella Kerru,  dugogodišnjem prijatelju Bushovih. U kampanji '92. Bush je rekao kako njegova Millie zna više o vanjskim poslovima od Billa Clintona i  Ala Gorea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije