Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT NA TWITTERU

Novinarka HRT-a Meghan nazvala 'razvedenom mulatkinjom', kolegica je napala

Vlatka Kalinić
Foto: HRT/Screenshot
1/6
17.05.2018.
u 13:09

– U Londonu se okuplja sve više fanova koji žele pratiti subotnji spektakl kraljevskog vjenčanja buntovnog britanskog princa Harryja i rastavljene američke mulatkinje Meghan – rekla je Vlatka Kalinić i izazvala zgražanje javnosti, a na Twitteru ju je prozvala kolegica Nataša Božić-Šarić

Na Twitteru je buknuo pravi rat statusima novinarki HRT-a i N1 televizije nakon što je u današnjim vijestima urednica i voditeljica nespretnim odabirom riječi najavila kraljevsko vjenčanje.

– U Londonu se okuplja sve više fanova koji žele pratiti subotnji spektakl kraljevskog vjenčanja buntovnog britanskog princa Harryja i rastavljene američke mulatkinje Meghan. Očekuje se da će vjenčanje koje će stajati 80 milijuna funti biti mješavina tradicionalne kraljevske pompe i hollywoodskog glamura – rekla je Vlatka Kalinić.  Na to je reagirala novinarka i urednica N1 televizije Nataša Božić-Šarić,koja je prozvala Maju Sever i rekla joj kako "dugo nije okrenula HRT, ali sad je impresionirana" te se zapitala bi li voditeljica tako rekla i da je riječ o "rastavljenoj bjelkinji".

Nakon toga razvila se rasprava oko toga je li to pogrdno ili nije, a onda se javila i sama Vlatka Kalinić.

– Pa da rastavljenu bjelkinju ženi afrički princ i da je to presedan u povijesti kraljevske loze, bih. Inače, ta se sintagma često koristi u stranim i domaćim medijima proteklu godinu. U mojoj glavi ni ''rastavljena'' ni ''mulatkinja'' nisu pogrdne riječi – napisala je Kalinić.

Na to se uključio jedan korisnik Twittera, koji je napisao:

– Pa nisu uvredljivi pojmovi, ali kada ističeš namjerno svima znane stvari i ponavljaš ih, pa što želiš napraviti nego se sprdati s osobom s propalim brakom i drukčijom bojom kože... Mislim da je to nepotrebno za bilo kakvu priču.

No Vlatka Kalinić i dalje nije u tome vidjela ništa sporno:

– Ističeš namjerno samo one stvari koje su važne za razumijevanje izjava Britanaca koje su slijedile nakon pročitanog teksta. Ako želiš to tumačiti kao sprdnju, široko ti polje. Ja to, kao i građani čije smo izjave pustili, tumačim kao dobrodošlu liberalizaciju kraljevske obitelji.

Nataša Božić Šarić tada se još jednom zapitala čemu naglašavanje boje kože:

Razvedenom američkom mulatkinjom?! I ti misliš da se to da ikako drukčije tumačiti nego kao krajnje neprihvatljiva konstrukcija na tragu rasizma?! Mulatkinja?! Pa bi li naglašavala da je bjelkinja?

– To nije trag rasizma, nego očiti rasizam – zaključio je jedan Natašin pratitelj.

Komentara 170

WI
Witman
13:29 17.05.2018.

HRT napokon počeo govoriti istinu. Gospođo Kalinić svaka vam je na mjestu

OX
oxymoron
13:24 17.05.2018.

Da nije bolest sve sto boli potvrdjuje i ova Bozicka, bjelkinja, vjerojatno frustrirana, zbog svog statusa bez obzira kakav bio. Da su u kraljevskoj obitelji svi crnci ili mulati i svi rastavljeni onda komentar gospodje Kalinic ne bi imao smisla, a ovako je sasvim na mjestu.

SL
slyvia
13:23 17.05.2018.

Ova je samo navela cinjenice, a Natasha uvijek raspolozena za svadju..i da soli pamet.. mozda joj poraste gledanost tamo na nekom N kanalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije