Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOVITE GA CHARLIE COX

Novi 'Moby Dick' – najskuplji TV film svih vremena

Moby Dick
28.09.2009.
u 16:59

Za televiziju vrtoglavi iznos od 25,5 milijuna dolara odvojili su minhenski producenti u suradnji s RTL-om, a sasvim sigurno nije se štedjelo na glumačkim imenima

Slavni roman Hermana Melvillea iz 1851. o jednonogom kapetanu Ahabu i njegovu opsesivnom lovu na lukavoga bijelog kita koji mu je odgrizao nogu dosad je već mnogo puta ekraniziran u ovom ili onom obliku.

Najpoznatija je filmska adaptacija John Hustona iz 1956. za koju je scenarij pisao Ray Bradbury, a Ahaba je glumio Gregory Peck. Godine 1998. snimljena je TV verzija s Patrickom Stewartom kao Ahabom, a Gregory Peck je za svoju posljednju ulogu u karijeri, epizodnu ulogu svećenika iz Natucketa, oca Mapplea (koju je u filmu iz 1956. glumio Orson Welles) osvojio Zlatni globus.

U novoj produkciji, koja je već počela snimanje u Halifaxu u Kanadi, a uskoro se seli na Maltu kako bi se snimile pomorske scene, Ahab je William Hurt, a otac Mapple je Donald Sutherland.

Ahabov prvi časnik Starbuck je Ethan Hawke, a Ahabovu "dijete-ženu" koju je ostavio za sobom da bi lovio bijelog kita glumi Gillian Anderson. Pripovjedača Ishmaela, ključni lik čijom slavnom rečenicom "Zovite me Ishmael" cijeli roman počinje, a (nadamo se da vam ne kvarimo ništa, ipak je to odavno poznato) rečenicom "... i jedino ja preživjeh da vam ovo ispričam" završava, glumi Charley Cox ("Zvjezdana prašina").

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije