Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaća elita

Nova zlatna mladež: Samozatajni su, ne hvale se novcem svojih roditelja i važno im je obrazovanje

Foto: Marko Lukunic/Pixsell, Instagram, Facebook, PR
1/4
15.09.2020.
u 08:00

Za razliku od svojih prethodnika koji su javno hvalili skupocjenim vozilima koja su često razbijali, danonoćnim tulumarenjima, dizajnerskom odjećom i počesto odlascima u narodnjačke klubove, nova ekipa koja je na sceni posve je drukčija.

Domaća zlatna mladež proteklih je tjedana ponovo dospjela u fokus javnosti. I to ne zbog kojekakvih skandala, burnog i raskalašenog života, već zbog novih ljubavi koje su se rasplamsale među domaćom elitom.

Nove generacije
Naime, za razliku od svojih prethodnika koji su javno hvalili skupocjenim vozilima koja su često razbijali, danonoćnim tulumarenjima, dizajnerskom odjećom i počesto odlascima u narodnjačke klubove, nova ekipa koja je na sceni posve je drukčija. Samozatajni su, ne prave se važni, ne hvale bogatstvom ili slavom koju su stekli njihovi roditelji, ne pokušavaju na svaki način doći u medije, a većina ima "zaključane" Instagram profile i nastoje život držati daleko od očiju javnosti. Mnogi su od njih usmjereni na obrazovanje umjesto na noćne provode. Dakako, ni toga ne nedostaje, ali ne u onoj mjeri u kojoj su se time isticale prošle generacije. I koliko god nastojali živjeti povučenije, povremeno ipak do medija dospije neka informacija.
Nekada su novinske stupce punile priče o vezama i brakovima Todorićeve djece Ante, Ivana i Ive, a sada pozornost javnosti sve više privlači ljubavni život najstarije unuke Ivice Todorića Tare Balent.

Foto: Instagram screenshot

Samozatajna kći Ive Todorić i Hrvoja Balenta više od godinu dana ljubi vršnjaka, 18-godišnjeg Marka Bienenfelda, mlađeg sina direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld i pokojnog poduzetnika Jakova Bienenfelda. Tara je nedavno maturirala, a njezina ponosna majka Iva tada se pohvalila svojom nasljednicom koja je blistala u kreaciji Matije Vuice. Koliko je ponosna na svoje sinove Frana i Marka, ne krije ni Martina Bienefeld, koja je u jednom intervjuu istaknula kako se teško miri s njihovim odrastanjem. - Fran i Mark meni su, kao i svakoj majci, najpametniji, najzgodniji i najbolji. Trenutačno bih rado provodila mnogo više vremena s njima, a oni, s druge strane, traže više slobode i samostalnosti. Nije lagano pomiriti se s njihovim odrastanjem... Fran je na fakultetu, a Mark je gimnazijalac koji će, pretpostavljam, kao i Fran, ići prema ekonomiji - kazala je M. Bienefeld. I Tara, ali i Mark, svoj privatni život očito jako cijene pa profile na društvenim mrežama drže zaključanima.

A cijeni ga i najpoznatiji pripadnik novog vala zlatne mladeži, Luka Rajić mlađi. Iako je svojedobno s javnosti znao podijeliti fotografije na kojima se zalijeva skupocjenim Dom Perignonom, pozira s Rolls Royceom i Bentleyjem, zlatnim Rolexom na ruci, krznenom bundom ili pak Versace posteljinom uz neizostavni moto "Stay Rich or Die Poor" ("ostani bogat ili umri siromašan"), danas radije pozira s djevojkom Laurom Jurčević, kćeri poznatoga nogometnog trenera Nikole Jurčevića, s kojom se prije desetak dana prvi put pojavio u javnosti na otvorenju jednoga zagrebačkog butika. Njihova ljubav traje već više od godinu dana, a da misle itekako ozbiljno, potvrđuje i to da je Luka svoju odabranicu već na samom početku veze upoznao s majkom Bornom.

Foto: Instagram screenshot

Elitno društvo
U listopadu prošle godine Laura je tako bila na rođendanu Lukina mlađeg brata Rafaela u Borninu stanu u Zagrebu, a slavlje je ovjekovječeno i fotografijom koja je ubrzo osvanula na Instagramu. Da se sa svojom budućom snahom itekako dobro slaže, Borna je pokazala i mjesec dana prije kada je također na društvenim mrežama objavila fotografiju ženskog druženja u padel-centru, na kojoj grli upravo Lauru. Inače, mlađa kći bivšeg trenera Dinama od oca je naslijedila strast prema sportu pa je nedavno upisala MBA studij u Real Madridu, smjer sportski menadžment. Osim sporta, obožava i modu pa je u svoj životopis do sada upisala i zanimanje modne stilistice. Jurčevićeva druga kći koncem prošle godine uplovila je u bračnu luku s makedonskim nogometašem Ristom Mitrevskim, s kojim je nedavno dobila sina. Prije nogometaša Lana je bila u vezi s Emilom Tedeschijem mlađim, sinom predsjednika uprave i većinskim vlasnikom Atlantic grupe, s kojim je često odlazila na košarkaške utakmice. Nakon prekida i Emil je pronašao svoju ljubavnu sreću.

Foto: PR, Sanjin Strukic/PIXSELL

U ožujku prošle godine na Malom Lošinju vjenčao se sa 17 godina starijom Nikom Perenčević. Riječ je o jednoj od najbogatijih Hrvatica čiji je otac poduzetnik Mihajlo Perenčević, koji je svoju uspješnu poslovnu mrežu razgranao iz Rusije, a mama Sonja je vlasnica nekoliko restorana. U elitnom društvu djece imućnih roditelja našla se i Lana Radeljak, kći pokojne Ene Begović i poduzetnika Josipa Radeljaka, koju mnogi od milja nazivaju i novom princezom domaće zlatne mladeži. Prošle godine rodni Zagreb zamijenila je Milanom, u kojem studira menadžment na sveučilištu Bocconi, koje je poznato kao jedno od vodećih u svijetu za biznis i menadžment. I o Lani se, baš kao i o većini ostalih pripadnika zlatne mladeži, u javnosti zna jako malo. Slično je i s Majom Lenom Lopatny, kćeri Mije Begović, koja se potpuno povukla iz javnosti, a iako se na Instagramu može vidjeti kako je izrasla u predivnu djevojku, ona svoj privatni život čuva samo za sebe.

 

 

Komentara 19

KU
Kultura
09:28 15.09.2020.

Kako se postaje clan zlatne mladezi? Radom, rtudom, postenjem ili je dovoljno da su ti roditelji pokrali drzavu?

Avatar Damating
Damating
08:31 15.09.2020.

A jeste ih nabrojali... 3,4 besmislenih tinejdžera...

Avatar markoii123
markoii123
10:34 15.09.2020.

Sreća je za pripadnike zlatne mladeži da USKOK,DORH i MUP ne rade svoj posao kako treba i ne ispituju porijeklo imovine koju imaju njihovi roditelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije