Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijski transferi

Nova TV ostala je bez dva jaka TV aduta, pojačanje im pristiglo s HRT-a

Foto: Nova TV, Pixsell
1/7
18.09.2021.
u 12:55

Baš kao i u sportskim krugovima transferi se događaju i u medijima. Prijelazi iz jedne televizijske kuće u drugu nisu nepoznanica, a iskusni reporteri na to se ponajviše odlučuju zbog novih izazova i novog radnog okruženja.

Iza nas je ljetni prijelazni rok koji, čini se, nije rezerviran samo za sportaše nego i za poznata televizijska lica. Baš kao i u sportskim krugovima transferi se događaju i u medijima. Prijelazi iz jedne televizijske kuće u drugu nisu nepoznanica, a iskusni reporteri na to se ponajviše odlučuju zbog novih izazova i novog radnog okruženja. Ekipa istraživačkog magazina Provjereno u svoju 15. sezonu uplovila je u znatno drugačijem sastavu. Donedavnu urednicu i voditeljicu Ivanu Paradžiković nakon njezina odlaska u voditeljskoj ulozi zamijenila je Ema Branica, dok je uređivačku funkciju preuzeo Mato Barišić, a ekipi su se nedavno pridružile i dvije nove članice. Riječ je o bivšim iskusnim HRT-ovim novinarkama Maji Tanasovski i Barbari Majstorović Ivezić.

Tanasovski, inače Zagrepčanka makedonskih korijena, gledateljima javne televizije poznata je po vođenju jutarnjih vijesti u sklopu emisije ˝Dobro jutro Hrvatska˝. Svojedobno se natjecala i za titulu 'Kraljice Hrvatske' gdje je 2010. osvojila visoko drugo mjesto.

14.11.2010., Osijek - Izbor Kraljice Hrvatske za Kraljicu svijeta u HNK Osijek. Kraljica Sandra Vugrinec, prva princeza Anamarija Polhart, druga princeza i princeza medija Maja Tanasovski. Photo: Krunoslav Petric/PIXSELL
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL
Ipak, ljubav prema novinarstvu bila je jača od manekenske karijere pa se tako Maja u narednim godinama profilirala u jednu od ponajboljih HRT-ovih mladih reporterki. Prijelazak na Novu TV i u redakciju Provjerenog joj je, kaže, veliki profesionalan izazov, ali i zadovoljstvo.

- Prema Provjerenom imam osjećaj svojevrsnog strahopoštovanja. Ovo je emisija koja već 14 godina ima kredibilitet i postala je sinonim borbe za pravdu u društvu. Gledatelji se njezinim novinarima i dalje redovito obraćaju i vjeruju u njihovu pomoć kada ih svi ostali iznevjere. Na meni je velika odgovornost opravdati povjerenje koje mi je dato, a istovremeno sam uzbuđena radi novog početka i priča koje me čekaju. Očekujem da će nova sezona nastaviti sa svojom misijom još jače, još hrabrije - istaknula je Maja.

Foto: Nova TV

Pred kraj prošle sezone u redakciju najgledanijeg istraživačkog magazina ušla je i Barbara Majstorović Ivezić. Njezina priča o bivšoj ovisnici koja je uspjela spasiti sebe, izgraditi obitelj te sada svojim primjerom spašava druge ovisnike izazvala je najviše pozitivnih komentara gledatelja u protekloj sezoni.

Foto: Nova TV

- Doći u tim izvrsnih istraživačkih novinara znači i dati sve od sebe kako bi ispunio visoko postavljene profesionalne kriterije. Upravo tako treba i biti, jer zadovoljstvo i ponos koje te ispuni kada u četvrtak navečer objaviš svoju priču, a još više kada vidiš njezin pozitivan odjek među gledateljima, nešto je nemjerljivo. Veselim se svim novim izazovima i reportažama koje su preda mnom - kaže Barbara koja je u HRT-ovoj emisiji 'Žene, povjerljivo!' imala rubriku Da mogu kroz koju je donosila zanimljive priče žena različitog  godišta, zanimanja i društvenoga položaja.

S Nove TV početkom svibnja nakon 15 godina otišla je Ivana Paradžiković koju bi nakon kraće medijske stanke uskoro trebali gledati na novoj televiziji Una TV gdje bi trebala voditi novi istraživački magazin.

Vlastiti talk show na istoj bi televiziji trebala dobiti i Severina koja će, ako se šuškanja pokažu istinitima, uskočiti u voditeljsku ulogu u kojoj je još nismo vidjeli.

U novoj ulozi uskoro će se okušati i politička reporterka Ivana Brkić Tomljenović koja nakon više od pet godina napušta Dnevnik Nove TV. – U novinarstvu sam 20 godina. Iza mene je puno reportaža, emisija uživo, intervjua i priča koje ću pamtiti cijeli život i koje sam radila s puno strasti. Ali u ovom trenutku došla sam do životne prekretnice kada sam spremna na nove izazove. Vjerujem da ću ih s jednakom energijom ostvariti na novom radnom mjestu, u PR-u. Na Novoj TV posljednjih pet i pol godina je proletjelo. S godinama sam prijateljstvo s dragim ljudima samo učvrstila i stekla nove prijatelje kojima odlaskom nisam rekla ni zbogom ni doviđenja i koji će imati posebno mjesto u mom srcu – rekla je Ivana koja se profilirala u izvještavanju i praćenju najvažnijih događaja u političkoj i ekonomskoj sferi na području Hrvatske te inozemstva.

30.04.2021.Zagreb - Politicka novinarka Ivana Brkic Tomljenovic ,voditeljica izborne emisije Nove TV za nadolazece lokalne izbore .Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Severina postaje TV voditeljica

 

Komentara 23

TU
Tutlek1234
13:18 18.09.2021.

Tko su te tzv. "nove dvije"?? Nitko nikad čuo???

Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:12 18.09.2021.

Una TV pokušaj stvaranja novog YUTela.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:11 18.09.2021.

Tko? Što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije