Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stanje nacije' na RTL-u

Nova Šprajcova emisija izazvala oprečne komentare, jedni je hvale, drugi kažu: 'Dno dna primitivizma'

Foto: RTL
1/9
21.05.2022.
u 08:43

Odmah nakon emisije uslijedili su komentari na društvenim mrežama, a gledatelji su, čini se, podijeljeni kada je riječ o emisiji. Jedni je hvale, dok su drugi njome razočarani.

U petak u 22:15 sati na RTL-u počelo je emitiranje nove emisije urednika i voditelja Zorana Šprajca 'Stanje nacije'. Riječ je o političkoj satiri, žanru koji najbolje pristaje Zoranu Šprajcu upravo zbog njegova sarkastičnog i ironičnog načina obrađivanja tema, javnog prozivanja i postavljanja pitanja čiji odgovori zanimaju sve nas.

Odmah nakon emisije uslijedili su komentari na društvenim mrežama, a gledatelji su, čini se, podijeljeni kada je riječ o emisiji. Jedni je hvale, dok su drugi njome razočarani. 

"Emisija je predobra", "Top emisija", "Vrhunska emisija", "Šprajca za premijera", nizali su se komentari oduševljenih gledatelja. 

Ipak, bilo je i onih koji nisu krili svoje nezadovoljstvo. "Dno dna primitivizma. Bojkot RTL-a", "Ovo ismijavanje svega hrvatskoga bi trebalo najstrože kazniti. npr. odrezati jezik voditelju ove nakaradne emisije", "Šprajc, ne spominji Hajduk", samo su neki od komentara ispod objave na službenoj Facebook stranici RTL-a. 

Foto: RTL/Screenshot

Foto: RTL/Screenshot

Foto: RTL/Screenshot

- Stanje nacije vjerojatno je najuzbudljiviji, ali i najizazovniji televizijski projekt na kojem sam ikad radio. Krenuli smo s mnoštvom nepoznanica jer je riječ o potpuno novoj formi na našem tržištu, ali uz ekipu sjajnih suradnika, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sadržaj koji će se gledateljima svidjeti. Nestrpljiv sam, imam tremu, ali i dobar osjećaj da ćemo napraviti dobar posao. No bit ćemo pametniji u petak - kazao je ranije Šprajc. Svaka emisija bit će drugačija, a ono što je posebno zanimljivo su zanimljivi nazivi rubrika. U prvoj epizodi emisiju je otvorila rubrika Raport o događajima koji su obilježili protekli tjedan ukazujući na apsurde u našem društvu, nastavila se rubrika Ispod radara o temama kojima se nitko nije pretjerano bavio, a Fala bivšem austrijskom kancelaru Kurtzu dotaknula se čuda u hrvatskoj društveno-političkoj zbilji, a i šire. Tu je još i Anatema tjedna kao glavna tema potaknuta aktualnostima, a razgovor s građanima o društvenim fenomenima radi komičar Goran Vinčić. Emisija je završila vijestima iz showbiza i to na način na koji ih vidi Zoran Šprajc. 

Inače, gledatelji su Šprajca do veljače mogli gledati u RTL Direktu, a nakon toga najavio je novi projekt dok je jednu od najgledanijih informativnih emisija prepustio kolegici, voditeljici i u urednici Mojmiri Pastorčić

Foto: RTL/Screenshot
VIDEO Jandroković obradio Konstraktinu pjesmu: 'Zastupnica mora biti zdrava'

 

Komentara 48

Avatar Cantor
Cantor
09:02 21.05.2022.

O stanju koje nacije to govori Jovanović, pardon Šprajc.

LE
LenardHr
08:54 21.05.2022.

I Sprajc i Stankovic i slicni su dobili prostor u medijima koji oni iskoristavaju da bi promovirali svoje politicke i svjetonazorske stavove koji su oprecni sa stavovima Hrvata. Oni otvoreno propagiraju jugoslavenstvo i to je njihovo legitimno pravo i ako to nije problem urednistva njihovih televizija onda nije ni moj. Ja ih ne gledam. Zalosno je da oni mogu utjecat na javno mnijenje ljudi koji ne razumiju pozadinu njihovog postavljanja u udarne termine.

AL
alzamalo
09:07 21.05.2022.

Nista bolje se nije moglo ni ocekivati, losa lijevoliberalna satira, neukusna i antihrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije