Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE BLONDES

Nova pjesma kojoj tempo dirigira emocija, a ne metronom!

The Blondes
Foto: Promo
05.02.2018.
u 16:11

Otkrivanje takvih iskrenih i formiranih glazbenica koje "furaju svoj film", možda je dugotrajnije, ali dugotarjan je i rezultat njihova rada. To su pjesme koje imaju kičmu, a iza svake stoje upravo ove dvije kantautorice.

The Blondes, glazbeni duo iz Opatije, već su nas razmazile svojom glazbom i profinjenim glazbenim pristupom lišenog jeftinog populizma. Otkrivanje takvih iskrenih i formiranih glazbenica koje "furaju svoj film", možda je dugotrajnije, ali dugotarjan je i rezultat njihova rada. To su pjesme koje imaju kičmu, a iza svake stoje upravo ove dvije kantautorice.

Kristina Radovčić - Kiki i Emanuela Lazarić - Ella ovog su puta napisale "Mol", pjesmu karakterističnu za njihov, kako ga nazivaju, bazičan glazbeni izražaj.

Ova intimna ispovijest i glazbeno je zahtijevala topli, prirodni zvuk, pa se takve produkcije držao i Alen Brentini, čarobnjak na gitari s podebljim glazbenim „dosjeom“.

"S njim je na prvu bila kemija i pjesmu smo vrlo brzo posnimili i to bez klika (metronoma). Prigušili smo svijetla da napravimo atmosferu te krenuli svirati. Na taj način pustili smo da pjesma prirodno diše.. Emocija je dirigirala tempo, ne metronom! Složili smo se da se glazba stvara za ljude, koji osjećaju i misle, a ne za robote i zato nismo robovali pravilima." - rekla je Kristina o snimanju s Alenom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije