Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
twitter poludio

Ni peta epizoda 'Generala' nije prošla bez urnebesnih gafova, a gledatelji ne prestaju komentirati

General
Foto: Screenshot
1/3
07.01.2020.
u 10:38

Peta epizoda serije "General" ponovno je obilježena promašajima.

Gledatelji serije "General" svakog ponedjeljka željno iščekuju 21.00 kako bi svjedočili novim promašajima koje serija besramno niže. O tome svjedoči Twitter-zajednica koja je i ovog puta komentirala gafove epizode koja se emitirala jučer.

Nakon vožnje u taksiju i jumbo plakata za Kaufland 1991. godine dok se general Ante Gotovina vozi do hotela, ovog puta u kadar "kroz vrijeme" doputovala je bočica Jane. To se sve odvija u trenutku kada general Janko Bobetko, kojeg glumi Mustafa Nadarević, održavao sastanak u povodu obrane na Peruči.

Inače, Jana se na hrvatskom tržištu, prema službenim stranicama, pojavila 2002. godine.

O silnim pogreškama u seriji neprestano se nižu tweetovi, a mi smo izdvojili najzanimljivije.

Jedan gledatelj tako je povezao kako u sceni s Asimom Ugljenom i Markom Cindrićem, koji inače glume u predstavi "A je to", rezoniraju po toj liniji u sceni gdje ih raznese bomba. Asima je simpatično nazvao prema njegovoj uzrečici iz serije "Na granici".

Gledatelji nisu krili fasciniranost i susramlje zbog svih grešaka.

Nije nedostajalo komentara ni na račun scenarija.

Ključne riječi

Komentara 47

ZI
zip123
11:28 07.01.2020.

Jako lose napravljena serija,jako lose.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:46 07.01.2020.

Gotovina i Bobetko ponovo prikazani kao estradni bogomoljci. Naravno da su obojica izabrala u stvarnim životima tek odabrana poglavlja kršćanstva ali nikako u mjeri kakva se prikazuje u filmu. Serija je rastegnuta u glumatanju gdje se ipak neki likovi kao Roso ističu boljom glumom. Tekstovi su banalni, jer nije to brazilska sapunica već je trebao biti televizijski romansirani prikaz epizoda iz Domovinskog rata. I dalje general Gotovina ne može biti nezadovoljan s tim meketavim prikazom njegovog lika i djela. Sam život generala Gotovine je u neku ruku fascinantan s dijelovima u kojima je izuzetno zanimljiv ali i s dijelovima u kojima je odmaknuo u drugim i raznim smjerovima od kojim su neki diskutabilni. Mogao bi se napraviti niz filmova o njemu kao zanimljivom liku. Šteta što to Vrdoljak nije prepoznao i onda je u filmu stvorio atmosferu koja tog junaka u njegovoj verziji umanjuje ali i pogrešno prikazuje u besmislenim meketavim dijalozima. Nadam se da će se naći režiser koji će dio po dio bogatog i zanimljivog života opisati pravim akcijskim filmskim rječnikom kakav Gotovina kao izvrstan herojski filmski lik i zaslužuje.

Avatar navijač
navijač
13:09 07.01.2020.

I u spektaklu Troja koji su radili vrhunski svjetski stručnjaci , iznad Brad Pit-a se vidi - mlazni avion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije