Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vulkanska energija

Nives Ivanković: Osjećam promjene, pedesete su početak labuđeg pjeva

zagreb 25012017 nives ivankovic snimio drazen kokoric
Foto: Storypress
1/3
04.02.2017.
u 10:02

Splitska glumica na pragu 50. godine ostvarila je međunarodnu karijeru i snima svoju seriju. Glumi u filmu talijanskog redatelja Gigija Roccatija, a o seriji “Ko je jamio, jamio je” pregovara s TV kućama i naziva je projektom života

Vrsna 49-godišnja glumica Nives Ivanković snimila je film “Babylon Sisters”, nagrađivanog talijanskog redatelja Gigija Roccatija, ali i pilot za seriju “Ko je jamio, jamio je” za koju je napisala scenarij, ima glavnu ulogu i stala je iza kamere. Karizmatična Splićanka govorila je za Story o ciljevima, željama, humoru i mladosti koja je ne napušta zbog vedrog duha.

– Nakon međunarodnog uspjeha filma “Zvizdan”, kontaktirala me izvršna producentica talijanske producentske kuće Tico Film i ponudila mi ulogu u filmu “Babylon Sisters”. Naravno, meni se uvijek događa nešto urnebesno pa sam i u ovom slučaju mislila da se netko šali sa mnom. Odbijala sam pozive misleći da iza svega stoji uvijek na šalu spremni Dalibor Matanić. Izvlačila sam se dok mi nisu poslali video u kojem redatelj Gigi Roccati izgovara tekst uloge Marinke koju sam trebala odigrati u filmu. Tada sam shvatila da u životu ništa nije nemoguće – otkrila je o inozemnom angažmanu na kojem je stekla i predivna prijateljstva na setu.

Egzistencijalna tematika

– U fokusu je nas pet, Indijka i njezina kći, Kineskinja, Turkinja i Hrvatica. Bez obzira na kulturološke razlike, sve ih muče snalaženje u novoj sredini, egzistencijalni problemi, prihvaćanje i neprihvaćanje okoline, jezična barijera i težak rad. Pomagale smo jedna drugoj i na setu i izvan njega pa je završetak snimanja bio dirljiv, s puno suza – govori glumica koja radi i autorski projekt “Ko je jamio, jamio je”.

– Tu bih seriju nazvala životnim projektom zato što je u njoj sažeto sve što sam naučila u 23 godine rada. Okupila sam 30 profesionalaca i opet se dogodilo čudo. Trailer serije koji smo pustili na YouTubeu ima više od 85 tisuća pregleda, što nije promaknulo čelnicima televizijskih kuća s nacionalnom koncesijom s kojima sam obavila preliminarne razgovore. To je ozbiljan posao u kojem nema idealnih uvjeta, ali pokušavam se izboriti za pristojne uvjete kojima bih osigurala kvalitetu serije. Hoće li to biti moguće, ne znam, ali zato u traileru postoji rečenica, a to je ujedno i moj odgovor: “Uskoro na vašim ekranima, a možda i nikada”. U glavnoj je ulozi mali čovjek u raljama kredita, kamatara, nepravde, svega što nas okružuje, naravno, kroz duhovitu prizmu – kaže Nives koju publika voli upravo zbog njezina smisla za humor.

– Kad je Bog dijelio smisao za humor, bila sam blizu pa me barem malo nagradio u toj kategoriji. Zahvalna sam mu što sam kao glumica doživjela da mi ljudi kažu da sam ih u njihovim najtežim životnim trenucima, u bolesti i u tuzi, uspjela nasmijati – objašnjava osvrćući se na svoju izjavu da su joj četrdesete donijele mir.

– Davno je to bilo. Sad sam blizu pedesete i iz mira prelazim u nemir. Valjda su četrdesete vrhunac snage, zrelosti, a opet mladosti. Sad ne samo da me plaše pedesetima, nego i sama osjećam da je to početak labuđeg pjeva. Iako imam vulkansku energiju, osjećam promjene što nam ih priroda neizbježno nosi.

Otkrila je i što misli o ljubavi.

– Ljubav je osnova i pokretač svega. Svaki put kad se pokrenu leptirići u trbuhu, novi početak prati novi val predivne energije koja briše sve nepravilnosti i godine na našem licu – kaže te otkriva i zašto je uvijek diskretna u javnosti kad je riječ o njezinu privatnom životu.

– U ludilu “Velikog brata” stvar je mentalne higijene sačuvati komadić privatnosti – zaključila je.

Komentara 4

JK
ja-kan
10:29 04.02.2017.

Očekujem da se Silobrčić i Đikić obrate premijeru Plenkoviću i optuže ovu Ivanković da je plagijatorica zbog naziva serije "Tko je jamio, jamio je". Pa svi znamo tko je autor te izjave! Možda se javi i Vrdoljak na ovu temu i kaže "Pa Ja, ali za to Cvitan nema dokaza plagijatorice Nives" :)

DO
dommar36
12:27 04.02.2017.

tjesi se

KA
kažemja
12:13 04.02.2017.

Ne znam zašto ali ova žena mi je užasno odbojna, antipatična i iritantna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije