Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Nives Ivanković: 'Nominacija je poput nagrade'

Foto: Privatni albium
1/3
30.01.2019.
u 08:30

Nives kaže kako nije pogledala seriju “Novine” jer nikada ne gleda sebe u filmovima i serijama. Čak ni u Cannesu nije gledala film “Zvizdan”.

Ulogom u seriji “Novine”, glumica Nives Ivanković je, prema jednoglasnoj ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, zaslužila nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje godine. Pitali smo je koliko joj nominacija znači.

– Već je i sama nominacija kao da ste osvojili Ružu. Naime, to što vas je prepoznao i izdvojio tako eminentan žiri, i to za ovako prestižnu nagradu, velika je čast.

Dakako, posljednju će riječ dati publika, ali mi je jako drago što će ova uloga ostati zapamćena – kazala je glumica koja obožava raditi s Daliborom Matanićem, redateljem serije “Novine”. S Matanićem je radila i u “Zvizdanu” pa se međusobno odlično razumiju. Kada ju je pozvao da glumi u seriji “Novine”, bila je uvjerena da je riječ o ulozi neke istraživačke novinarke, a ne hrvatske predsjednice. Neki su u njezinoj ulozi prepoznali i lik Kolinde Grabar-Kitarović, no Nives smatra da je ta usporedba pretjerana.

– Odmah mi je bilo jasno da će biti povlačenja paralela, a na svijetu ionako ima svega sedam žena koje su predsjednice države pa sam znala što me čeka. No, mislim da je odmah bilo jasno kako ni ideološki ni na bilo koji drugi način nisam glumila našu predsjednicu. Moj lik više je “bacao” na Hillary Clinton nego na Kolindu. Ono što jedino spaja moj lik i aktualnu hrvatsku predsjednicu jest da su obje elokventne, imaju jasnu i čistu misao te su odlične retoričarke, ali mislim da su to osobine koje krase sve velike svjetske državnike i državnice – tumači Nives govoreći kako nije pogledala seriju “Novine” jer nikada ne gleda sebe u filmovima i serijama. Čak ni u Cannesu nije gledala film “Zvizdan”.

To je, kaže, njezino staro pravilo jer bi sigurno, kad bi se vidjela ekranu ili filmskom platnu, nešto poželjela promijeniti, a za to je kasno.

Iskustvo u seriji “Novine” pamtit će, kaže, po brojnim dobrim iskustvima, a ponajviše po tome što je otkrila ljepotu Rijeke i gostoljubivost tamošnjih stanovnika. Prije je, priznaje, promatrala Rijeku kao tranzitno mjesto, nikada kao grad u kojemu bi mogla istinski uživati, no i to se sada promijenilo.

Sigurna je da će tamo navraćati kada god bude mogla. U međuvremenu je pred njom godina puna lijepih projekata. U Splitu igra u kazališnoj hit-predstavi rađenoj po tekstu Mire Gavrana “Paralelni svjetovi”, a planira i novi filmski projekt. Odala je samo da će raditi s jednom mladom, talentiranom redateljicom, no još je prerano za otkrivanje ostalih informacija. Nada se da će konačno naći vremena i da se posveti vlastitom projektu “Tko je jamio, jamio je”, što joj je velika želja.

Vremena za odmor gotovo nema, no nije joj žao jer se nabolje osjeća i najsretnija je kada radi. Jer se bavi poslom koji voli pa je to za nju uvijek zadovoljstvo.

– Volim putovati i uvijek mi je lijepo vidjeti neki novi grad u kojemu nisam bila. Iskoristim svaki trenutak na putovanjima da što više vidim i saznam. Čak i kada se odmaram, za mene to moram biti aktivno – kazala je Nives.

 

Pogledajte što Nives Ivanković kaže o nominaciji za Večernjakovu ružu:
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije