Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeno TV lice

‘Nisu mi dali da radim ono što volim, a sada se vraćam u Split’

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
12.04.2019.
u 07:00

– Sretna sam zato što moj posao, osim što me ispunjava, hrani i 120 korisnika javne kuhinje u Petrinji - ističe Mirna Berend koja se posljednjih godina osim izradi nakita posvetila i proizvodnji prirodne kozmetike.

Po mnogima jedna od najboljih televizijskih voditeljica Mirna Berend uskoro će ponovno stati pred publiku. Berend će se ovog puta naći u voditeljskoj ulozi na velikom koncertu u čast hrvatske glazbe “To je moja zemlja” koji će se održati 9. lipnja na stadionu Poljud.

Na njemu će nastupiti najveća imena domaće estradne scene među kojima su Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Tony Cetinski, Miroslav Škoro, Jasna Zlokić, a u voditeljskoj ulozi uz Mirnu naći će se i legendarni televizijski voditelj Oliver Mlakar te HRT-ova novinarka Mirta Šurjak.

– Jako se veselim jer ne vjerujem da je jedan voditelj dva puta u životu stao pred pun Poljud. Ja ću imati tu priliku, i to sa svojim Oliverom. Raditi s njim na Poljudu za mene predstavlja veliku radost i jako sam sretna zbog toga – govori nam voditeljica koja je svoj novi angažman nedavno najavila i na Facebooku ne krijući nezadovoljstvo što u posljednje vrijeme nije imala priliku raditi posao koji najviše voli.

Ne vraća se u prošlost
“Evo zašto se svaka nepravda trpi i zašto me nikada neće sakriti od moje publike”, napisala je Mirna o angažmanu na Poljudu koji ne voli nazivati svojim povratkom jer, kako kaže, ona nikada nikamo nije svojevoljno otišla. – Nije mi bilo omogućeno raditi posao koji najviše volim. To nikako nije bila moja volja, ali ne želim se više vraćati u prošlost i pričati o tome – dodaje Berend kojoj je poziv za vođenje glazbenog spektakla uputio poznati splitski menadžer Ivan Bubalo. – Nije me iznenadio njegov poziv. Do sada smo zajedno odradili stotine koncerata, a kada su ovakvi projekti u pitanju, ljudi žele profesionalce jer su tada sigurni da će sve proći u redu – ističe Berend.

S Mlakarom je ova prekaljena voditeljica surađivala nebrojeno puno puta, a još uvijek pamti prvu voditeljsku audiciju 1986. godine u Zagrebu. – Oliver Mlakar bio je član žirija na audiciji na kojoj smo naposljetku prošli Denis Latin i ja. Nakon toga imala sam priliku raditi puno projekata s Oliverom – ističe Mirna koja je 90-ih s Mlakarom vodila popularnu nedjeljnu emisiju “Obiteljski zabavnik”. Posljednjih godina Mirna Berend posvetila se kreativnom radu pa dane, umjesto ispred kamere, provodi u svojoj radionici. Vlastiti biznis započela je proizvodnjom dizajnerskog unikatnog nakita s motivom anđela, a posljednjih godina proširila se i na prirodnu kozmetiku.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Pomaže potrebitima
– Shvatila sam da se ne mažem ničim osim prirodnim preparatima i pomislila sam zašto ne bih ono što i sama koristim u 53. godini i što zaista postiže jako dobre rezultate dala svojim ženama, svojim ljudima, oni su nekada bili moja publika na jedan način, a sada su moja publika na jedan drugačiji način – kaže Berend koja je izuzetno zadovoljna razvojem vlastitog biznisa.

– Sretna sam kako ide posao jer svi znamo kakva nam je situacija trenutačno i nikome nije lako, a kamoli privatnicima – kaže Mirna koja unatoč ne tako bajnoj situaciji uvijek nastoji pomoći i drugima. – Sretna sam zato što moj posao, osim što me ispunjava, hrani i 120 korisnika javne kuhinje u Petrinji koji jednom mjesečno dobivaju svoj slatki zalogaj ljubavi. Moj posao, odnosno prihodi od prodaje narukvica spašavaju ptice pjevice u zoološkom vrtu u akciji “Šuma bez pjesme”. Jako sam sretna što mogu pomoći drugim ljudima. Ne mogu reći da se radi o nekim velikim iznosima, ali ipak pomažu – dodaje voditeljica koja ističe kako joj život nakon odlaska s malih ekrana izgleda sasvim uobičajeno.

– Živim svoj normalan svakodnevni život. Posvećena sam svojim mušterijama, narukvicama i kremama. Što se tiče voditeljskih angažmana, kad ih bude, ako budem živa i zdrava, ja ću ih vrlo rado odraditi. Za sada se veselim angažmanu na Poljudu, a nadam se da će i moja publika biti zadovoljna – zaključuje Mirna Berend.

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame 90-ih.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stonnycreek67
08:13 12.04.2019.

Mirna ,Lijepa elegantna Dama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije