Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požalila se

Nina Martina iz Života na vagi: 'Grozno je kad se osjećaš izolirano, maltretirano, neprihvaćeno'

Foto: Instagram Asos
1/7
23.02.2020.
u 08:00

Nina Martina je već ranije opisala svoje iskustvo s vršnjačkim nasiljem te kazala kako je pred kraj osnovne proživljavala bullying, a osjećaje je krila u sebi.

Bivša kandidatkinja života na vagi, Nina Martina Korbar progovorila je o vršnjačkom nasilju koje je proživljavala zbog kilaže za vrijeme školovanja. na Instagramu je objavila poduži status kako bi podigla svijest o toj temi.

“Vršnjačko nasilje je ozbiljna tema i zajedno trebamo pokazati djeci koji je pravi put i način za rješavanje problema, ali i izražavanje mišljenja ili stavova. Vršnjačko nasilje može obilježiti djetetov život i ostaviti na njoj ili njemu velike posljedice.
Vjerujte mi, grozno je kad se kao dijete osjećaš izolirano, maltretirano, neprihvaćeno i kad počneš prebacivati krivnju na sebe jer jednostavno ne možeš shvatiti zašto te druga djeca ismijavaju i vrijeđaju, a sve što želiš je biti prihvaćen i ‘normalan’ – baš zato budimo glasni zajedno i #nanajjače protiv vršnjačkog nasilja”, napisala je uz objavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vršnjačko nasilje je ozbiljna tema i zajedno trebamo pokazati djeci koji je pravi put i način za rješavanje problema, ali i izražavanje mišljenja ili stavova. Vršnjačko nasilje može obilježiti djetetov život i ostaviti na njoj ili njemu velike posljedice. Vjerujte mi, grozno je kad se kao dijete osjećaš izolirano, maltretirano, neprihvaćeno i kad počneš prebacivati krivnju na sebe jer jednostavno ne možeš shvatiti zašto te druga djeca ismijavaju i vrijeđaju, a sve što želiš je biti prihvaćen i “normalan” - baš zato budimo glasni zajedno i #nanajjače protiv vršnjačkog nasilja ❤️❤️❤️💪🏻💪🏻💪🏻

A post shared by NinaK 🙏🏻 *NMK* (@nina_martina_korbar_) on

Nina Martina je već ranije opisala svoje iskustvo s vršnjačkim nasiljem.

- Uvijek sam bila dijete koje je imalo višak kilograma, nikada nisam imala idealnu težinu, ali potkraj srednje škole samo sam došla do 150 kilograma jer sam hranila svoje emocije. Godinama se vjerojatno u meni skupljao stres i činjenica da sam uvijek mislila kako s viškom kila nikada neću biti dovoljno dobra. I umjesto da sam počela raditi aktivno na sebi, ja bih posezala za hranom jer mi je ona liječila tugu, bila je moj alat za sve… Pred kraj osnovne škole proživljavala sam bullying, a osjećaje sam krila u sebi. A to je kad-tad negdje trebalo izbiti – mene je “bubnulo” na hranu i debljinu - rekla je i nastavila:

 

- Kada bih ostala sama u svoja četiri zida, tada je bilo najgore i najteže. Znaš da nitko ne želi biti u tvojoj blizini, okrenuli su ti leđa ljudi za koje si do jučer doživljavala prijateljima, i to je za dijete u pubertetu nešto grozno. Sjećam se klupa išaranih uvredama. Jednom je čak jedna profesorica rekla da taj dan nemamo s njom sat, već da se čiste klupe jer su bile prepune užasnih natpisa i poruka za mene. Moja mi je obitelj bila velika podrška, ali i moj karakter. Ponosna sam osoba i sama sam sebi uvijek govorila da će im kad-tad za to sve biti žao jer ću ja kad-tad pokazati tko sam i koliko vrijedim - zaključila je. 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:47 23.02.2020.

Ispala je mačketina i pol.Baš mi je slatka.

AD
adisan
11:51 17.07.2022.

Sve je to divno i krasno i može govorit i pametno i korisno, ali gubi vjerodostojnost čim je napravila onu ištancanu serijsku facu di su sve iste, bar prva slika, užas. (obrve, sad će i usta iz Muppeta) A inače je skroz lijepa cura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije