Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nina Kraljić nastavlja koncertnu turneju u Samoboru i Rijeci!

Nina Kraljić
23.06.2021.
u 13:58

Na predstojećim koncertima u Samoboru i Rijeci ova vrhunska vokalistica prisjetit će se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz The Voicea te prvim singlom Zaljuljali smo svijet, a publiku će razveseliti i novijim pjesama te osebujnim obradama po kojima je poznata

Svoje glazbeno putovanje Nina nastavlja na koncertima u Samoboru u Centru za mlade Bunker 25.06., te samo dan kasnije 26.06. u Rijeci na Porto Etno Festivalu.

Karte za koncert u Samoboru kupuju se preko sustava Entrio online na linku: https://www.entrio.hr/event/nina-kraljic-koncert-rijeka-back-to-the-roots-9308

A za one koji više vole odšetati na prodajno mjesto i kupiti kartu - tu je fizičko prodajno mjesto Ghetaldus u Samoboru, na adresi Ferde Livadića 6, radno vrijeme od 08:00-20:00 https://www.entrio.hr/outlets?outlet_id=268

Nina Kraljić, umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, definitivno postaje sve jača uzdanica etno scene u Hrvata. Vlasnica je zasigurno jednog od najljepših vokala Lijepe naše, a sa svojim autentičnim vokalom i pojavom  nastavlja promovirati svoj novi projekt Alkonost of Balkan. Otkako je pobijedila na natjecanju The Voice, te tako svoj talent predstavila široj publici, ne prestaje oduševljavati svojim specifičnim i posebnim glazbenim izričajem. Nina najavljuje svoje skorašnje koncerte u Samoboru i Rijeci, veseli se povratku koncertima uživo, te predstavlja svoje planove za budućnost. 

Nakon duljeg perioda ponovo nastupati uživo pred publikom i predstaviti svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo ime - Alkonost of Balkan iznimno je važno za ovu mladu glazbenicu! Koncerte je upravo zbog toga i nazvala  "Back to the roots"

Na predstojećim koncertima u Samoboru i Rijeci ova vrhunska vokalistica prisjetit će se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz The Voicea te prvim singlom Zaljuljali smo svijet, a publiku će razveseliti i novijim pjesama te osebujnim obradama po kojima je poznata. Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili nadraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan.

Nina objašnjava da je Alkonost mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno porije- klom iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti  arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena; onog zaboravljenog, korijen koji je dio svake glazbe. Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno, ljepote Hrvatske. Nini su glazba i priroda vječna inspiracija, te to nastoji prikazati i u svojim pjesmama. Alkonost of Balkan“ projekt je koji će se bazirati isključivo na etnu cijelog Balkana sa obradama napravljenim na potpuno nov način. Nina Kraljić jedna je od rijetkih umjetnika mlađe generacije koja nastoji oživjeti i popularizirati te vratiti izgubljeni sjaj našoj kulturnoj baštini te je približiti široj publici. Hvalevrijedan projekt njegovanja naših slavenskih korijena inspiriran etničkim zvukovima, legendama, filmskim zapisima o čemu govori i prva pjesma tog projekta, za koju Nina priprema i video spot.

pjesma „Rijeka“ https://www.youtube.com/watch?v=5NC30N5Nt_4

Ninu zanima glazba od koje se čovjek naježi od osjećaja istine i snage, glazba koja Vas zvukom i porukom privlači do samih korijena Zemlje, projekt koji nas želi vratiti u vrijeme kad su ljudi bili povezani u zajednicama i štovali prirodu i jednostavne stvari srca i duše!

Koncert Rijeka - Back to the roots Samobor zadnji je od tri koncerta u sklopu programa „Jer svirati se mora“, a koji su sufinancirani putem natječaja provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa. Koncert u Rijeci u sklopu Porto Etno festivala organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku.

Karte po cijeni 60,00 hrk za koncert u Samoboru:

preko sustava Entrio online na linku:

https://www.entrio.hr/event/nina-kraljic-koncert-rijeka-back-to-the-roots-9308

A za one koji više vole odšetati na prodajno mjesto i kupiti kartu - tu je fizičko prodajno mjesto Ghetaldus u Samoboru, na adresi Ferde Livadića 6, radno vrijeme od 08:00-20:00 - https://www.entrio.hr/outlets?outlet_id=268

karte za koncert u Rijeci po cijeni od 100,00 hrk po danu za program Nina Kraljić/ Braća Teofilović / Porto Etno orkestar :

online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu u Matuljima, te sat vremena prije koncerta na blagajni na trgu.

 

Award-winning singer for film score, games, folk and world music

New single 'Rijeka':

https://alkonostofbalkan.fanlink.to/Rijeka

Official Facebook page

Spotify

Official YouTube channel

Official Instagram

Komentara 2

Avatar ucjena
ucjena
09:53 24.06.2021.

poglavica, mrka kapa :::)))

LI
liliZG
14:02 23.06.2021.

shvatila sam , ona je alkička sa balkana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije