Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RAZLOGA JE MNOGO'

Nina Kraljić moli fanove da potpišu peticiju protiv 5G mreže, a jedan joj je poprilično odbrusio

Nina Kraljić
Foto: Mare Milin
1/6
06.05.2020.
u 08:32

"Molim vas, potpišite peticiju. Razloga je mnogo", napisala je Nina Kraljić u objavi s peticijom na Facebooku.

Sve su glasnije rasprave oko 5G mreže i njezinu navodnom nepovoljnom djelovanju na okoliš i ljude, a tome nerijetko pridonose i pokušaji različitih peticija kako bi se obustavilo uvođenje mreže. Istu inicijativu preuzela je i pjevačica Nina Kraljić pozvavši fanove da potpišu peticiju protiv uvođenja 5G mreže u Zagrebu.

Nina Kraljić
1/8

"Molim vas, potpišite peticiju. Razloga je mnogo", napisala je Nina u objavi s peticijom na Facebooku, a ispod se zaredalo nekoliko komentara, gdje jedan pratitelj postavlja protupitanje i traži od Nine da navede samo jedan razlog. Odmah ispod nalazi se komentar u kojem je izraženo više ljutnje.

Foto: Daniel Pavlić

"Može biti milijun razloga, ali ni jedan nije realan i točan! Informirajte se na znanstvenim siteovima, a ne na copy-paste portalima!" napisao joj je još jedan. U kasnijoj objavi uz svoj spot za pjesmu "Lay You Down" jasno je poručila sljedeće:

"Naslušala sam se gluposti, ali najdraža mi je ta da trebam imati dve persone. Jednu za javnost, drugu privatno. Dakle, nisam fake, ne mislim biti fake i pričam i pjevam ono što mislim i osjećam i držim se toga nepokolebljivo, a to je vrlo rijetko danas. Ne radim ni glazbu po kalkulaciji 'što će biti hit' pa sigurno neću ni sebi nabijati cenzuru. Svi imamo pravo reći što mislimo i stajati iza onog u što vjerujemo. I u redu je i posve normalno da se oko neke teme ne slažemo, ali jedno je zrelo i zdravo argumentirati i polemizirati, a drugo vrijeđati. Umjesto da potaknete mlade na otvoreno izražavanje, ispada da se trebamo bojati stajanja iza vlastitih principa i bojati se diskusija i negativnih, lančanih reakcija. Kome se ne sviđa što imam za reći ne mora biti tu. Ionako da samo skupljam fanove i masu, radila bi drugačiju vrstu muzike.
Idem sad fino gejmat na Playstationu, upalit laptop, mobitel stavit na uho i možda i stat pored mikrovalne da se naviknem na 5G ozračivanje."

Inače, pjevačica iz Lipovljana i pobjednica prve sezone showa "The Voice" koja nas je 2016. predstavljala na Eurosongu s pjesmom "Lighthouse" nedavno je putem društvenih mreža objavila da se zaručila.

S dečkom Dorjanom u vezi je od lani, a prvi smo ih put zajedno mogli vidjeti u kolovozu, gdje joj je bio pratnja na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. "Kad te zaruči frajer u karanteni dok cijeli dan hodaš u pidžami s neopranom kosom, onda je to ljubav. Hvala svima na čestitkama!"

Pogledajte reakcije dobitnika Večernjakove ruže:

Ključne riječi

Komentara 17

BE
berija
08:41 06.05.2020.

Hajde, pročitao sam. Imam zamjerku. Ova ....... nije nas pozvala da ostanemo doma i sad ne znam kako se ponašati. Drugo, cijeli je dan u pidžami s neopranom kosom? Što, nije se stigla oprati i presvući jer je učila teoriju elektromagnetskih valova kako bi razumjela zašto je 5G mreža štetna? Prljava, lijena ku.ka našla pametovati. Što je najgore, ova će se još i razmnožavati.

Avatar Hazl113
Hazl113
08:54 06.05.2020.

Zašto samo za 5G. Zašto ne 3 i 4G.

Avatar Juki
Juki
10:53 06.05.2020.

Frekvencija na kojoj radi mikrovalna je 2,4 GHz, a to je ista ona na kojoj već 20 godina radi wifi router, laptop, mobitel, bluetooth koji svi imamo doma i okruženi smo njima. 5G mreža radi na puno višim frekvencijama koje namaju veze s mikrovalnom pećnicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije