Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Nina Kraljić ima novu pjesmu 'Lay You Down' inspiriranu intimnim iskustvom

Foto: Hrvoje Golubić
1/4
26.01.2018.
u 10:00

Prateći videospot redateljski potpisuju Zvonimir Murković i Dora Borovička, snimljen je u zagrebačkoj Palači Dverce, a Nina u videu nosi haljine priznatog dizajnera Ivice Skoke.

Sa svog debitantskog albuma "Samo" Nina Kraljić objavljuje novi singl i video – autorsku pjesmu "Lay You Down", koja je od danas dostupna u digitalnom obliku. Prateći videospot redateljski potpisuju Zvonimir Murković i Dora Borovička, snimljen je u zagrebačkoj Palači Dverce, a Nina u videu nosi haljine priznatog dizajnera Ivice Skoke. 

Predivni kadrovi videa snimljeni su u baroknom interijeru zagrebačke Palače Dverce, o čemu Nina otkriva:

- Ukazala mi se iznimna čast da dobijem dopuštenje od grada Zagreba da snimim spot u predivnoj Palači Dverce, koja je u vlasništvu grada Zagreba, a inače se koristi za svečana primanja koje organiziraju Gradonačelnik i Gradska skupština. Ovim putem im se želim zahvaliti na ogromnom povjerenju i susretljivosti koju su mi ukazali. Lokacija se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju.

Pjesmu „Lay You Down“ Nina je napisala prije 5 godina – tada je spojila dvije svoje pjesme u jednu, shvativši da se vrte oko iste ideje. Do same realizacije pjesme prošlo je dosta vremena, budući da se korak po korak predstavljala publici u kantautorskom svjetlu. Tijekom snimanja ESC singla „Lighthouse“, Nina je imala priliku upoznati austrijsku glazbenicu i autoricu Taniu Saedi, s kojom je pjesma „Lay You Down“ dobila svoj konačni oblik, a za produkciju se zatim pobrinuo Ivan Popeskić, tijekom rada na albumu prvijencu „Samo“.

- Pjesmu „Lay You Down“ napisala sam prije 5 godina. Zapravo sam spojila dvije svoje pjesme u jednu shvativši da se vrte oko iste ideje. Nije napisana u 15 minuta kao druga autorska pjesma sa albuma – „Lullaby“, već je stvarana kroz neki proces od mjesec dana. Do same realizacije je prošlo dosta vremena s obzirom da je ovo moje otvaranje prema publici u kantautorskom svjetlu, ali obje pjesme su vezane uz moj privatni život i intimna iskustva. U ovom slučaju radilo se o 6-godišnjoj vezi.  Dok pišem pjesmu uvijek prvo čujem melodiju te sam imala sreću i privilegiju tokom snimanja pjesme za Eurosong „Lighthouse“ upoznati Taniu Saedi, divnu i talentiranu glazbenicu koja mi je pomogla tekst pjesme podići na višu razinu na određenim mjestima“ otkriva Nina Kraljić.

Koncept videospota započet je s idejom da se prvotno samo pjeva i svira klavir, s obzirom da je pjesma tako i nastala, no na kraju se priča razvila u mini-film, snimljen u jednom danu u Palači Dverce.

- Preko fotografa Hrvoja Golubića, koji je fotografirao dokumentarne fotografije na snimanju videospota, upoznala sam Zvonimira Murkovića i njegovu djevojku Doru Borovičku, koji su u ulozi redatelja i idejnih scenarista preuzeli na sebe rad na ovom projektu, na čemu sam im svima iznimno zahvalna, otkriva Nina i nastavlja:

- Pretvorili su moju ispričanu priču u stvarnost i konkretne ideje i maksimalno profesionalno odradili sve što smo zacrtali. Snimanje - iako hektično, jer smo morali u jednom danu snimiti cijeli mini film, je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Isplatilo se presvlačiti u četiri haljine kada su u pitanju haljine dizajnera Ivice Skoke.  Savršeno su se uklopile u prostor i pjesmu i same za sebe pričale našu priču.

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
09:07 27.01.2018.

turobna mračna atmosfera budoara ili bordela .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije