Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
claudia beni

"Nina je savršena žena i čestitala mi je pobjedu na Dori"

claudia beni
Foto: pixsell
1/3
27.01.2012.
u 09:26

Opatijka Claudia Beni, koja je prije devet godina na natjecanju za Eurosong pobijedila ovogodišnju predstavnicu Ninu Badrić, danas uživa u anonimnosti

Još uvijek je nova 2012. godina višestruko značajna za Doru, natjecanje za predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Naime, ove godine obilježava se dvadeset godina njezina postojanja, a i prvi put u povijesti predstavnik za Eurosong izabran je direktno, bez glasanja publike. Dakle, kao što se neko vrijeme već zna na Eurosongu u Bakuu u Azerbajdžanu predstavljat će nas Nina Badrić. A izbor Nine podsjetio nas je i na davnu 2003., kada joj je Eurosong pred nosom otela tada 16-godišnja Claudia Beni i Ninino “Čarobno jutro” bacila na drugo mjesto. Claudia je u Rigi Hrvatsku predstavila pjesmom “Više nisam tvoja”, osvojila 15. mjesto i doslovce isparila s estrade. Pronašli smo je i otkrili što upravo radi ta danas 25-godišnja zgodna Opatijka.

– Trenutačno sam se zaželjela ne raditi pa nemam posao, ali opet ću se malo posvetiti glazbi i to samo za vlastite gušte – vesela i slobodna poput ptice procvrkutala je Claudia i nastavila:

– Glazba je uvijek uz mene i bez nje ne bih mogla živjeti. Poslije Eurosonga bilo je i ozbiljnih glazbenih poziva i zahtjeva da se preselim u Zagreb. Ali sve sam odbila jer bila sam premlada i sve mi je to bilo previše. Htjela sam miran život. Zaposlila sam se kao frizerka, poslije sam radila i kao trgovac u jednom dućanu. Osnovala sam čak i svoj bend, imao je sedam članova i zvao se CB & B kao Claudia Beni i Bend. Nastupali smo nekoliko godina po klubovima, hotelima, eventima..., ali iz srži glazbene estrade jednostavno sam nestala.

Odluka o povlačenju bila je samo njena, i na nju nije utjecalo ništa ružno. Štoviše, Doru i Eurosong pamti kao fenomenalno vrijeme.

– Bilo je to pregenijalno! Sjećam se Dore i straha prije nastupa. Bilo mi je jako neugodno prvenstveno jer sam nastupala pred svojim Opatijcima, pred kojima sam morala biti najbolja i prvi put sam se predstavila samostalno bez grupe Teens s kojom sam bila popularna prije toga. Već nakon treće dobivene dvanaestice plakala sam od sreće. Nisam ni očekivala da ću ih dobiti čak pet i upisati se u povijest Dore! – prisjetila se Claudia i otkrila da ne zna je li točan mit da je Nina Badrić izgubivši pobjedu u backstageu ridala.

– Nisam vidjela Ninu da plače, ja sam bila u svom deliriju, pobjedi, sreći i snovima. Ali poslije mi je čestitala – kaže Claudia i dodaje:

– Po meni je i ove godine publika trebala izglasati pobjednika Dore jer oni su zaslužni za popularnost pojedinog pjevača, za to što smo plasirani na ljestvicama slušanosti i što se naša glazba prodaje. No, sretna sam što je izabrana baš Nina. Jako je volim. Odrastala sam uz njene pjesme i divila joj se. Ona je za mene savršena žena i zvijezda. A meni je super ovako! Paše mi da me nitko ne gleda dok pijem kavu, da se ne gleda što sam odjenula i jesam li našminkana ili ne. Sretna sam.

Komentara 1

KA
Karla
10:39 27.01.2012.

Prekrasna mlada žena! Puno sreće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije