Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi album "Nebo"

Nina Badrić: Zahtjevna sam i uporna, uvijek bude sve po mom!

Nina Badric
Željko Lukunić/Pixsell
07.11.2011.
u 08:00

U dvije moje autorske pjesme spominje se nebo, jedna kaže “Ispod ovog neba moli sve što treba, moli ljubav”, a druga “Sve ti nebo vrati”. Nebo je jedina riječ koja je mogla zaokružiti sve misli, želje, snove, kaže Nina.

Ovaj je album najpošteniji prema glazbi do sada, napravljen je meni za ljubav, reći će Nina Badrić kada je upitate po čemu se njen deseti album “Nebo” koji krajem studenog kreće u prodaju razlikuje od ostalih diskografskih uradaka u 16 godina uspješnoj glazbenoj karijeri. No, nije to jedino što album na kojem 39-godišnja pjevačica donosi 14 novih skladbi čini jedinstvenim i drugačijim.

– To je album koji sam najduže radila,gotovo četiri godine, odnosno od posljednjeg albuma “07” - kaže pjevačica te otkriva da put do “Neba” nije bio nimalo lak.

– Godinu i pol pisala sam tekstove, da bi u jednom trenutku zaključila kako pjesme, koje su već bile gotove nisu dovoljno dobro. Skupila sam hrabrosti i od dvadeset pjesama ostavila samo jednu, a ostale bacila u smeće. Tako da sam na pola puta morala krenuti ispočetka i od jedne pjesme graditi cijelu priču. Svojim suradnicima sam rekla “sad ste svi nadrapali, nema mrdanja nikome od nas!”, a pretkraj sam onako na izmaku snaga počela razmišljati: Bože, hoću li ikada predati ovaj album u tisak? - otkriva.

Taj dan ipak je došao, a  Nina priznaje da su u njegovo nastajanje i njeni suradnici uložili posljednju kap znoja.

– Deniken, D'Knock, Baby Dooks i Ante Gelo dali su sve od sebe. U šali kažem da sam ih ižmikala  do zadnje kapi znoja, ali isplatilo se jer ovo je
stvarno najbolje što ja u ovom trenutku znam dati – ponosno tvrdi.

Stoga ne čudi da naziv albuma aludira na vrh i nešto što je blizu savršenstvu, a Nina ističe da je ovo prvi album koji je nazvala po pjesmi.

– Imam dvije autorske pjesme u kojima se spominje nebo, jedna ima refren “Ispod ovog neba moli sve što treba, moli ljubav”, a druga kaže “Sve ti nebo vrati”. Nebo je jedina riječ koja je mogla zaokružiti sve one misli, želje, snove koje sam otkrila ovim albumom.

Tijekom snimanja, priznaje, bilo je svađa, ali ne onih nakon kojih se odlazi i ne razgovara, već konstruktivnih.

–  Ako će biti iskreni, moji suradnici će vam reći da je dosta teško raditi sa mnom jer sam vrlo zahtjevna i uporna. Mene se mora argumentima uvjeriti zašto krenuti jednim putem, a ne drugim, ali uglavnom uvijek bude po mojem – smije se glazbenica.

Novi će album, dodaje, prvi put uživo biti odsviran na dočeku Nove godine na Trgu djece Sarajeva gdje nastupa s bendom.

–  Tome se beskrajno veselim, ali i Zagrebu dugujem veliki koncert – najavljuje.

Božić će kao i zadnjih 12 godina provesti u krugu obitelji, a zašto za taj blagdan nikada ne nastupa otkriva prisjećajući se neugodnog doživljaja.

–  Zadnji put kad sam imala dogovoren nastup za Božić s bendom sam zapela u snijegu u Gorskom kotaru tako da smo ga dočekali u kombiju na temperaturi debelo ispod nule. Smrzavali smo se do jutra dok se nismo uspjeli vratiti kući – ispričala je pjevačica.

Hoće li se za božićne blagdane ispod imele poljubiti sa suprugom Bernardom Krasnićem u čijem društvu već duže vrijeme nije viđena u javnosti nije željela reći. No, kako god da stvari stoje u njenom bračnom životu, Nina kaže da je u ljubavi uvijek odlično.

– Najveća ljubav je ona prema samome sebi jer kad voliš sebe znaš dati i primiti ljubav. Možda je od davanja čak i važnije da ljubav znaš primiti i prepoznati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije