Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNO ZLOSTAVLAJNJE

Ni ona nije ravnodušna! Severina iskazala podršku glumicama koje iznose optužbe za silovanje

Severina
Foto: Instagram
1/12
26.03.2021.
u 15:50

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld iznijela optužbe za silovanje na račun glumca Branislava Lečića, stiže val podrške iz cijele regije.

Prašina se digla nakon najnovijih optužbi za seksualno zlostavljanje u regiji, a u fokusu se ovoga puta našao glumac Branislav Lečić (65). Njega je optužila glumica Danijela Štajfneld (37) za silovanje koje se prema njenim navodima dogodilo u svibnju 2012. godine, a nakon mučnog svjedočanstva i iskaza na poziv Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu ne prestaju stizati poruke podrške.

Među glumcima koji su jasno stali uz Danijelu su Goran Bogdan (40) i Tihana Lazović (30), a pridružili su im se i redatelj Dalibor Matanić (46) kojeg je Severina (48) citirala u svojoj Instagram priči te se pridružila krugu podrške.

Foto: Instagram screenshot

Dan prije se oglasila i zadarska glumica Tihana Lazović.

- Ako izađe još neka kolegica glumica i javno progovori o zlostavljanju u branši, 'oćemo li ju odmah obeshrabrit ovom “ma je je*ote sad su sve silovane “ ili “to je sad trend, žedne pažnje gladne karijere “ jer slutim da je u tom smjeru krenulo primjećujem i na svom feedu koji ne čini ološ koja komentira po portalima - napisala je Tihana na svom Facebooku i pokrenula raspravu, a kasnije je isto napisala i na Instagramu.

Podsjetimo, Štajnfeld je za srpski Insajder ispričala detalje o mučnom događaju.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u svibnju 2012. godine. Nakon četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku. Htjela sam odmah zvati policiju, ali sam razmišljala što će se dogoditi. Morate razumjeti to stanje - započela je glumica ispovijest koja je navela da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto, negdje na ograncima Beograda, i silovao.  - Mučio me je i silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno - kazala je Danijela dometnuvši da je cijelo vrijeme ridala i plakala i da je tijekom vožnje molila da ju vrati kući. 

Novinarka ju je upitala zašto ranije nije izašla s imenom svog zlostavljača i zašto je to odlučila napraviti sada.

- Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje što će se sa mnom dogoditi u trenutku kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti - kazala je Štajnfeld koja je nakon silovanja otišla u SAD te se liječila od PTSP-a, a pomišljala je i na suicid. Podsjetimo, u dokumentarnom filmu "Hold me right", koji je glumica predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, donijela je priče osoba koje su prošle seksualno zlostavljanje i uznemiravanja, a među tim pričama je i njezina priča. 

Pogledajte najbolje trenutke s ovogodišnje dodjele Večernjakove ruže.


 

Komentara 6

NA
navijeke
16:34 26.03.2021.

Seve, naša moralna vertikala. /s

KA
Kakodane
15:57 26.03.2021.

... regija... Tražim. Google maps poludio. Još vrti.

NE
nebitnoime
16:22 26.03.2021.

Kad nažalost nemaju osobnih optužbi za iznjeti onda se moraju izboriti za pažnju na socjalnim medijima "izražavanjem podrške". Najbolji su mi takvi članci, "javila se"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije