Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad

Nevena Rendeli u šoku: Hakeri joj ukrali identitet, a ona im se ovako osvećuje

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
25.10.2018.
u 13:21

HRT-ovoj voditeljici prije dva dana hakiran je Instagram profil, a ona je o svemu odlučila javno progovoriti.

Voditeljica Nevena Rendeli našla se na meti hakera. Njezin Instagram profil dva dana nije bio u funkciji, a ono što je proživjela jest, kaže, gore od provale u stan. Svojim pratiteljima otkrila je kako se osjećala nakon što je shvatila da je hakirana i upozorila ih da paze na sigurnost u online svijetu.

– Ovo je bila posljednja fotka koju sam uspjela objaviti preksinoć i onda mi je izbrisan profil, a na e-mail sam dobila prijetnje da sam hakirana! Uslijedio je prvo šok i nevjerica, provjera što sada i na kraju užasan stres i pitanje što učiniti. Nažalost, nemam dobre vijesti, malo je toga što možete, ali za početak promijenite lozinke, uključite dvostruke verifikacije i budite oprezni!!! Ovo se ne događa drugima nego svima nama koji smo se upustili i opustili u virtualnom svijetu! – napisala je voditeljica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena (@nevenarendeli) on

Svoje iskustvo podijelila je javno jer smatra da postoji velika mogućnost da se sve ponovi. – Možda se nekome čini to kao bezveze, pa neš ti Instagram profila, ali zamislite da vam netko upadne u stan, prerošta sve vaše fotografije i stvari, otuđi ih i zaprijeti da ih više nikad neće vratiti. Meni je ovo iskustvo krađe identiteta bilo još i gore. Nekima je Instagram i jedino sredstvo za rad, a hakeri to dobro znaju, zato OPREZ! Nažalost od policije i Instagrama nismo bas zaštićeni... – zaključila je Rendeli.

Pogledajte i gdje su nestale i što rade bivše prve dame TV-a.

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar nekineki
nekineki
16:15 25.10.2018.

fakeri?

MS
mate.skaro.3
15:21 25.10.2018.

interplanetarnonacionalna katastrofa...ma zamisli, zaboli me.

JE
jejeee
13:28 25.10.2018.

bas mi te zao..ovo nebi pozelio najgorem neprijatelju! šmrc šmrc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije