Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomske mjere

Nevena Rendeli poslala poruku Vladi: Nije teško, pogledajte kako to rade zemlje u susjedstvu

Nevena Rendeli Vejzović
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/5
31.03.2020.
u 17:21

Zbog pandemije koronavirusa situacija se u kratkom vremenu drastično promijenila i odrazila se na naše živote i ekonomiju u zemlji. Oglasila se zato i Nevena o mjerama koje Vlada namjerava poduzeti po ovom pitanju.

Početkom godine Nevena Rendeli Vejzović otkrila nam je kako odlazi s HRT-a i odlazi u poduzetničke vode.

- Odlučila sam otvoriti vlastitu tvrtku s partnerima za videoprodukciju, PR i organizaciju evenata.  Evo, možda i ova moja priča s odlaskom u privatne vode nekoga inspirira. - rekla nam je tada voditeljica.  Zbog pandemije koronavirusa situacija se u kratkom vremenu drastično promijenila i odrazila se na naše živote i ekonomiju u zemlji. Oglasila se zato i Nevena o mjerama koje Vlada namjerava poduzeti po ovom pitanju.

Nevena Rendeli Vejzović
1/9

- Sve je bilo  idealno, poslovni plan obećavajući, poslova toliko da moram odbijati, sve je prštalo od kreativnosti, a onda bam. Korona virus zatvorio je sve; frizere, kozmetičare, razne trgovine, kafiće, restorane, hotele, dizajnerske radnje, marketinške agencije, event agencije...  Otkazani su svi festivali i konferencije, sva događanja koja su planirana i spremana godinu dana unaprijed. I ok, takva je situacija, zdravlje svih nas je najvažnije i to uvijek treba biti na prvom mjestu. Ali @vlada__rh nemojte onda od poduzetnika tražiti da vam zatvoreni i dalje plaćamo sve kao da se ništa nije dogodilo. Nisam ekonomist ali čak je i meni matematika vrlo jednostavna. Kad je prihod 0 i davanja moraju biti 0. Zato #otpisaneodgoda! Nije teško, dovoljno je pogledati kako to rade zemlje u okruženju. - napisala je Nevena. S njezinim stavom i razmišljanjima složili su se brojni pratitelji i podržali je u ovome. 

Komentara 5

TK
Ten-kre
18:06 31.03.2020.

Naporna kao treća smjena.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
18:25 31.03.2020.

Ova Ekonmski stručnjak? Draga Nevena, Vlada nema novce da djelo to je nas novac. Da ga dijelimo poduzetnicima koji Uvoze radnu snagu iz regiona, pa sada mi svi moramo plaćati plaće za vrijeme kordone ljudima u Srbiji i Bosni njima 45 000.

ME
Messiandmore
23:51 31.03.2020.

Hej, mozes li me savjetovati kad vec savjetujes Vladu kao iskusna poduzetnica i odgovoriti na nekoliko pitanja: 1. U kojem trenutku dati otkaz u drzavnoj firmi nakon sto 15-ak godina primam sigirnu placu? 2. Sto kad otvorim svoju firmu s s nekoliko partnera i kad shvatim da od toga nece biti nista slijedecih nekoliko godina zbog kompletne situacije? 3. S kojim prihodom prehraniti svoju obitelj? Nemoj ovo shvatiti kao napad, samo zelim savjet poduzetnika/ce. Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije