Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo od COVID-19

Neutješna supruga našeg glazbenika: 'Nisam ga vidjela prije ni nakon smrti, a lijes su odmah cementirali'

Željko i Zvjezdana Lapec
Foto: Privatni album
1/10
06.05.2020.
u 08:00

Željko Lapec preminuo je prije tri tjedna od posljedica COVID-19, a njegova supruga ispričala je kako se cijela obitelj zarazila na kobnom zimovanju u Austriji

Prošla su tri tjedna otkako je glazbenik Željko Lapec izgubio bitku s podmuklom bolesti COVID-19. Njegova obitelji i dalje u tuzi i nevjerici razmišlja o nesretnom spletu okolnosti koji je doveo do toga da glazbenik izgubi život, ali i da se zarazi gotovo cijela obitelj. Supruga Zvjezdana kaže kako se kobnim pokazao posjet austrijskom Tirolu.

Neizbrisiva bol

Glazbenik za kojim je estrada danima tugovala jer su ga smatrali vječnim veseljakom i dobrim duhom svake svirke na kojoj je bio, u Austriju je otišao početkom ožujka, a supruga, sin Dominik, kći Patricia i on proveli su, mislili su tada, nezaboravna četiri dana.

– Išli smo k našem sinu Dominiku koji je radio zimsku sezonu u poznatom skijalištu Saint Anton u Tirolu. Uplatio nam je apartman i pozvao nas da se dođemo družiti s njim četiri dana. Željko, Patricia koja ima 20 godina, i ja otišli smo i ondje smo boravili od četvrtka 5. ožujka do nedjelje 8. ožujka. Bilo nam je prekrasno, lijepo smo se proveli, iako Željko i ja nismo skijali. Tada se uopće nije govorilo o koroni u Austriji, bilo je na tisuće skijaša. Vratili smo se u ponedjeljak 9. ožujka i u četvrtak navečer Željko je dobio temperaturu. Tada nas je zvao sin i rekao da su ih sve stavili u izolaciju – tužno nam govori Željkova supruga. Zatim je i cijela obitelj Lapec otišla u izolaciju, a ubrzo su i ona i kći dobile simptome koronavirusa. Loše su se osjećale, ali u početku nisu znale što se točno događa.

Željko i Zvjezdana Lapec
1/6

– Željka su testirali u nedjelju i bio je pozitivan na COVID-19. On je imao problema s astmom, tako da je imao problema s disanjem i prije. Sedam dana imao je visoku temperaturu, pa smo s epidemiologom organizirali prijevoz u Kliniku Fran Mihaljević. Odmah su ga stavili na respirator, bio je u induciranoj komi. Dobio je jaku upalu pluća, na to je došla i sepsa, pa i bolnička bakterija stafilokok. Zatim su mu otkazali bubrezi. Tri i pol tjedna borio se za život i nije se ni probudio. Ja sam također bila deset dana u bolnici, imala sam upalu pluća, a kći je prošla s blažim simptomima. I meni i njoj poremetio se okus i miris. Što bi god pojele, imalo bi okus po nekakvom olovu, a mirisa uopće nije bilo. Osim toga, imala sam i probavne tegobe, jako znojenje po noći i malaksalost – kazala je Lapec. Osim njih, od COVID-19 razboljela se i Željkova mama koja ima 86 godina, njegova sestra, njezin suprug i troje djece. Svi su bili pozitivni, a neki od njih nisu uopće imali simptome.

– Tko zna koliko ima takvih koji su pozitivni na koronavirus, a da to i ne znaju. Željkova sestra i mama još su pozitivne, i to više od 40 dana. Ostali su negativni. One su imale simptome, a djeca i suprug nisu – dodaje Zvjezdana koja Željka uopće nije mogla vidjeti dok je bio u bolnici. Nažalost, nije ga vidjela ni kad je umro.

– Na sprovodu nas je bilo samo sedmero. Direktno iz bolnice stavili su ga u vreću, pa u limeni lijes i grobnicu i odmah se zatvaralo i cementiralo. Grozno. Ako ništa drugo, bio je i svećenik pa je otišao s božjim blagoslovom. Ovo je grozna i podmukla bolest. Inače sam medicinska sestra, radim u ordinaciji obiteljske medicine i preporučujem ljudima da se drže svih mjera i jako dobro slušaju preporuke Stožera – kazala je Lapec.

Sa Željkom je u braku bila od 1985. godine. Upoznali su se, a kako drukčije nego preko glazbe.

Najmlađi djed

– Moj brat imao je bend, a s njima je počeo svirati i Željko. Upoznali smo se u mojem dvorištu kada je došao na probu benda jer je trebao zamijeniti mog brata kada je išao u vojsku. Kako smo se upoznali, tako smo ostali zajedno. Željko je bio omiljen u društvu, volio je pričati viceve. Znate kako je, bilo je uspona i padova kao i u svakom braku, ali uvijek smo sve pokušali riješiti. O Željku se pisalo kao o najmlađem djedu u Hrvatskoj. Naša kći Tamara rodila je s 15 i pol godina. Sad je našoj unuci Sari 18 godina. Imali smo svakakvih situacija u životu koje smo prebrodili zajedno. Nažalost, bolest nas je razdvojila – priča nam neutješna Zvjezdana.

Željko se ove godine namjeravao ponovno angažirati na estradi. Već je u pripremi bila i pjesma i snimanje spota s poznatim autorom Markom Tomasovićem, no do toga nikad nije došlo.

– Snimio je dosta lijepih pjesama, jako je volio glazbu. Njom se bavio otkad je krenuo u školu, a u prvom bendu svirao je s 13 godina. Inače je po struci bio grafičar, nekoliko je godina radio u Vjesniku, a onda je 20 godina imao svoju tvrtku za osiguranje. Volio je ono što je radio i uživao je u tome. Nakon njegove smrti javili su se brojni kolege glazbenici koji su bili prijatelji sa Željkom. Njihove riječi podrške jako znače, jer Željko je bio dobar čovjek – zaključila je neutješna Zvjezdana Lapec. 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
08:55 06.05.2020.

Neka mu je vječni pokoj. Nesreća ne bira ljude. Otišli malo do sina i pokupili bolest. Eto što je život. Austrijanci su već jako dobro znali da se bolest širi, ali zbog biznisa nisu ništa govorili. I evo posljedica. Na kraju će se izvući bez bilo kakvih sankcija. U tome su prvaci. U WWII su imali pola miliona pripadnika naci partije, a poslije su se pravili da su nedužni, pobjednici su ih proglasili neutralnima i mogli su nastaviti sa svojim kvalitetnim životima. No to je već druga priča.

DZ
Dinamo_Zg
11:03 06.05.2020.

E sad da se 5.3-9.3. nije znalo za koronu u Austriji ne stoji. Ja sam trebao putovati za Izrael preko Austrije 9.3. pa su nam 4.3. otkazali putovanje jer je Izrael zatvorio granice za sve koji dolaze iz Austrije. Sucut obitelji..

TR
tretez
10:55 06.05.2020.

Za autora članka: Pridjev "Božji" piše se velikim slovom i to, naravno, nema veze s Bogom, nego je čisto pravopisno pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije