Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imala je samo 3 probe

Nenadane okolnosti! Ana Begić Tahiri iznenada preuzela glavnu ulogu u predstavi 'Iskrica'

Foto: Borna Filic/Pixsell
1/5
09.12.2019.
u 16:38

Za preuzimanje uloge Ana Begić Tahiri imala je svega tri probe – jednu čitačku i dvije na sceni. Time da je naučila tekst Branimira Farkaša i sve redateljske upute Ivice Kunčevića u dva dana ugodno je, priznaje, iznenadila i sebe.

Ana Begić Tahiri preuzela je glavnu žensku ulogu u predstavi Iskrica. Za ulogu Karmen pripremila se u svega nekoliko dana jer je Ana Vilenica nenadano otputovala i neko će vrijeme boraviti u inozemstvu.

Za preuzimanje uloge Ana Begić Tahiri imala je svega tri probe – jednu čitačku i dvije na sceni. Time da je naučila tekst Branimira Farkaša i sve redateljske upute Ivice Kunčevića u dva dana ugodno je, priznaje, iznenadila i sebe.

„Tek u ovakvim situacijama spoznaš što si u stanju napraviti. Tijekom prve izvedbe predstave u Dugoj Resi bila sam pod stresom, ali sada sam počela uživati u Iskrici. Sa Sinišom Popovićem mi je ugodno dijeliti scenu jer već šesnaest godina zajedno radimo u Hrvatskom narodnom kazalištu. Sada prvi put zajedno nastupamo u duo drami. Predstava ima gorko-slatki okus. Lijepo je gledati zbližavanje dvoje ljudi, no u životu nije sve samo slatko“, kazala je Ana Begić Tahiri.

Foto: Josip Regović

S likom Karmen ne pronalazi mnogo sličnosti. Priznaje da im je zajednička osobina zbrkanost. Iskrica je predstava čijem zapletu kumuje upoznavanje dvoje ljudi putem jednog internetskog servisa. Iskustva s takvim upoznavanjem u stvarnom životu nova glavna glumica nema. Otkriva da nije imala čak ni „uleta“ putem društvenih mreža.

U predstavi će joj alternacija biti Lana Gojak Bajt. Predstava Iskrica, u produkciji Teatra Erato, u Zagrebu se izvodi na sceni kazališta KNAP. Sljedeće su izvedbe na rasporedu 10. i 11. prosinca. Sredinom mjeseca predstava će gostovati u Zadru i Šibeniku.

Ključne riječi

Komentara 1

GE
geez
20:03 09.12.2019.

tko je bucka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije