Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25+

Nemoj me. Podcast za odrasle koji ruši rekorde slušanosti: Mnogi se poistovjećuju s nama

Foto: Promo
1/5
19.09.2019.
u 07:00

Hrvatska YouTube-scena odnedavno je bogatija za podcast koji bilježi samo pozitivne komentare gledatelja

Hrvatska YouTube-scena odnedavno je bogatija za novi podcast koji je, čini se, nedostajao našoj publici. Podcast nemoj me. namijenjen je mladim ljudima u 20-im i 30-im godinama i odgovora na pitanje što zapravo osobu čini odraslom i, zajedno s publikom, dešifrira današnju okolinu.

Dosad su emitirane dvije epizode na temu “Što ne treba raditi na dejtu” i “Što ne treba raditi u vezi” i obje su se plasirale na tjednu top listu najgledanijih domaćih videa. Inače, podcast je nova forma sadržaja emitiranog putem digitalnih medija. Namijenjen je slušanju preko servisa kao što su Anchor, iTunes, Google Tunes ili SoundCloud, a proširio se i na YouTube kako bi publika dobila i vizualno iskustvo emisije. Na zapadu je podcast jedna od najgledanijih forma digitalnog sadržaja. Svaki podcast bavi se određenom tematikom na sebi svojstven način i tako stvara publiku. Neki od najpopularnijih svjetskih podcasta obrađuju društvene aktualnosti u zemlji, svijetu, komentiraju društvene mreže i međuljudske odnose.

Pokretačica projekta je Maša Zibar, influencerica i youtuberica s kanala Mashin’ the Beauty na kojem okuplja više od 85 tisuća pretplatnika. Uz Mašu, u ulozi suvoditelja su Nina Remenar i Filip Jančik, dugogodišnji prijatelji.
– Ideja projekta je obratiti se jednoj generaciji i zajedno komentirati sve #nemojme situacije s kojima se svakodnevno susrećemo. Želimo pokazati neku drugu, našu perspektivu gledanja na život i pritom se dobro zabaviti. Publika čini velik dio ovog showa, njihova iskustva neiscrpan su izvor tema, ali i smijeha – kazala je Maša Zibar.

– Shvatili smo da takve stvari nisu obrađene na ovakav način, a kod nas podcast scena još nije razvijena pa smo odlučili ući u tu priču. Većinom smo spontani jer tako najviše dolazimo do izražaja. Cijeli podcast temelji se na našim osobnostima što je ljudima zanimljivo gledati jer vide na nama da smo prirodni. Jedino što prije dogovorimo su neke situacije koje su nam se dogodile i o kojima govorimo u podcast. Tu je i aktualac, u kojem pretresamo aktualne teme – kaže Nina Remenar. Prvi komentari na dosadašnje emisije su odlični. Javljaju im se znani i neznani te predlažu nove teme.

– Jako smo iznenađeni i oduševljeni komentarima jer nismo znali kako će to proći. Na Mašinu kanalu inače je jedna druga vrsta videa i nismo znali kakav će biti odaziv. Dosad nema ni jednog negativnog komentara. Mnogi se poistovjećuju s nama, kao da su s nama na kavi. Neki su čak pisali da imaju svog favorita od nas troje. I najbolje je da se i kod njih udomaćila uzrečica “nemoj me”, koju koriste u situacijama kad im se dogodi nešto nepredviđeno – kaže Maša.

Podcast nemoj me. ima i svoje stranice na Instagramu i Facebooku, a novo je izdanje vani svake subote u 11 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije