Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priprma za treći studijski album

Nema predaje za grupu Markiz: Pripremili su pravu poslasticu u duetu s Remi

markiz remi
Foto: Promo
1/3
23.09.2016.
u 15:43

Gangsterski spot koji prati pjesmu “Predaja” snimljen je ovih dana u Zagrebu

Priznati zagrebački rock'n'roll bend Markiz nakon dva studijska albuma, uspješnih singlova i niza priznanja te kraće pauze ušao je u studio gdje marljivo priprema nove pjesme za svoj treći studijski album koji bi trebao izaći tijekom 2017. godine.  

- Veseli nas što se u naše redove na mjesto glavnog vokala ponovo vratila sjajna vokalistica Red Ines - ističe autor i gitarist Andrej Babić te dodaje - Sve sitne nesuglasice i dječje bolesti smo ostavili u prošlosti. Ines se vratila, jer Markiz nije Markiz bez nje. Tu se nema što puno dodati. Nastavljamo dalje zajedno, još bolji i još jači nego prije - .

Pjesma 'Predaja' koja najavljuje sam album donosi duet s Remi iz grupe Elemental a o samoj suradnji Andrej nastavlja: - Remi mi je svojevremeno  puštala neke stare snimke iz vremena kad je imala punk bend. Posebno mi se svidjela ta jedna pjesma, pa sam predložio da ju uzmem, prekrojim i dodam neki novi dio ako mislim da je potrebno. Kad smo ju dovršili, pjesma se jako svidjela Ines i odlučili smo da ćemo ju zajedno snimiti. Mislim da je melodija pjesme spoj prepoznatljivosti onoga što Remi radi s Elementalom i onoga što radi Markiz -.

Genijalno iskustvo

Ni Ines nije štedila na riječima komentirajući samu suradnju: - Budući da je prošlo dosta vremena otkad je bend zadnji put ušao u studio u ovom sastavu, postojala je određena doza nervoze, jer zapravo krećemo ispočetka, no uz fenomenalnog producenta i genijalku Remi, sve je prošlo lako i  zabavno. Ovo je Markizu prva ovakva suradnja i izuzetno mi je drago da se realizirala upravo s njom,  jer osim što je neosporno talentirana glazbenica i prekrasna žena, svakako je i jedna snažna i sposobna osoba koja se ne boji reći kako stvari stoje -.

Produkciju pjesme potpisuje Ivan Božanić, producent i gitarist grupe Pips, Chips & Videoclips i ABOP-a što je još jedan dodatni argument da se radi o skladbi koja će zasigurno biti primijećena u eteru a kako možemo zaključiti prema riječima i gošće Remi kreativan proces je prošao u vrlo opuštenoj i pozitivnoj atmosferi. - Suradnja s ekipom iz Markiza bila je genijalno iskustvo – od zajedničkog skladanja pjesme do studija i spota! Super opušteni kreativci s kojima sam odmah našla zajednički jezik. Pjesma zvuči svježe, mislim da već dugo nije bilo ovako zanimljive suradnje dva ženska vokala u rock žanru. No, zato smo tu – da pomičemo granice ili ih brišemo! Ja sam presretna zbog prilike da se izrazim u ponešto drukčijem izdanju i da zapjevam s Ines koja je, po meni, najbolji ženski rock vokal u HR! -.

Gangsterski spot koji prati pjesmu “Predaja” snimljen je ovih dana u Zagrebu u režiji Marka Milovaca, dok se kao direktor fotografije potpisuje Ivan Zadro, a sve u produkciji C47 Film/Spotlight TV. Za styling se pobrinula Branka Sovar, poznatija kao Modna Sova, šminku i frizure je radila Dijana Pecig, a sve skupa je fotografirao Goran Berović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije