Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolest

Najteži dani za Nedu Ukraden: Preko noći se promijenila

Neda Ukraden
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
12.07.2017.
u 11:41

Pjevačica je u razgovoru za Kurir ispričala kako u zadnje vrijeme s mamom koja boluje od Alzheimera komunicira samo pjesmom i da je mama više uopće ne prepoznaje

U razgovoru za Kurir pjevačica Neda Ukraden ispričala je otvoreno kako proživljava pakao otkako je prije nekoliko godina njenoj mami dijagnosticirana Alzheimerova bolest. 

– Mama me već odavno ne prepoznaje. Dobro se drži u smislu da može još hodati i jesti, a u ustanovi u kojoj je smještena ima svu potrebnu stručnu i medicinsku pomoć, jer nije se lako brinuti za nju – rekla je pjevačica. Prisjetila se kako je teška srca pristala mamu smjestiti u centar u kojem će imati pomoć stručnjaka 24 sata.

Neda Ukraden
1/16

 

– Kada sam je ostavila u domu, moja kći Jelena i ja nekoliko smo se puta tog dana vraćale k njoj. Plakala sam danima i krivila sebe dok nisam shvatila da je to najbolje rješenje za nju i da nisam stručna da se brinem o njoj – rekla je Neda. Njena sada 92-godišnja mama Anđelija razboljela se prije osam godina i bolest je brzo napredovala. 

– Preko noći se promijenila. Srećom kupujemo neke tablete koje su uspjele usporiti razvoj bolesti – kaže Ukraden. Veli kako joj mama najbolje reagira na pjesmu i da je to jedina komunikacija koju s mamom može uspostaviti. – Ne prepoznaje nikoga, ali recimo nedavno je sa mnom pjevala moju pjesmu "Sretan ti rođendana, mama" – prisjetila se Neda.  

 

 

 

Neda Ukraden
1/5

Komentara 63

DU
Deleted user
12:38 12.07.2017.

Kada bi me zanimale vijesti iz srbije, uhvatio bi se kurira. Ovako, mislim da je večernji veći kurir od kurira.Sve u svemu, jadno i žalosno.

DU
Deleted user
12:02 12.07.2017.

Njena je prednost što se može o tom problemu javno pojadati. Na desetke tisuća ljudi ima iste ili još teže probleme pa ih nitko ne želi ni saslušati.

SO
SoloHan
14:14 12.07.2017.

Ima li još neko u Pašaluku neku bolest da nas informišete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije