Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Neda Parmać sprema se za pohod na rusko tržište

Foto: Pixsell, Privatni album, Story
1/7
04.08.2017.
u 19:39

S članicom trija Gelato Sisters, koje se pripremaju za osvajanje japanskog tržišta, razgovarali smo o karijeri, kćeri Adrijani koja već pokazuje izniman talent za glazbu i ples, a otkrila nam je i zašto je sretna jer sjedi na dvije stolice

Pjevačica Neda Parmać sa sestrom Sanjom Parmać i Koprivničankom Romanom Pavlišom priprema se za pohod na rusko glazbeno tržište.

Gelato Sisters, kako su cure nazvale svoj trio, vikende provode na ljetnim gažama te snimaju novi materijal u retro stilu. Nedu smo uhvatili u rodnim Pločama, gdje uživa s kćeri Adrianom i suprugom Damirom Klačarom, također glazbenikom, a otkrila nam je kako funkcioniraju stvari kad se u bendu udruže tri ženske energije te koji se sve talenti kriju u njezinoj trogodišnjoj djevojčici.

Najavili ste za rujan izlazak novog singla trija Gelato Sisters na hrvatskom jeziku. O kakvoj je pjesmi riječ?

Riječ je o vrlo zaraznoj pjesmi koju ćemo napraviti u big band aranžmanu po uzoru na stare hitove Franka Sinatre, Deana Martina i drugih iz slavnog vremena američke kulture 40-ih, 50-ih i 60-ih godina, koje evociramo i njegujemo.

Tko su vam glazbeni suradnici i tko potpisuje vaše pjesme?

Najveća su nam podrška dečki iz našeg benda Popsicle, u prvom redu Tvrtko Hrelec sa svojim Studijem Mikrofon i audioprodukcijom te infrastrukturom za probe, zatim Goran Delač na kontrabasu, Frano Putica na bubnjevima i Jerko Valdevit na saksofonu. Uz bok im je i Dinko Šimac, mladi talentirani redatelj i fotograf koji je zaslužan za naš logo, fotografije, videe i općenito
digitalni vizualni identitet. Dosad još nismo ostvarili stalne autorske suradnje, ali vjerujemo kako će se ponoviti suradnja s Janom Valdevit, s kojom smo napravile božićni singl “Zagreb se za Božić sprema”. Naš novi singl potpisuje Dubravko Robić, a za bigbendovski aranžman zaslužan je naš višestruko nagrađivan skladatelj, aranžer i pionir mikrotonalne glazbe Zoran Šćekić, i na tu smo suradnju jako ponosne.

Swing, jive i rock 50-ih vaš su glazbeni izbor. Kako to prolazi kod domaće publike?

Imamo tu sreću što je hrvatska publika oduvijek bila okrenuta zapadnoj (američkoj i britanskoj) glazbenoj struji, pa hitove poput “In the Mood”, “Hit the Road Jack”, “Fly Me to the Moon”, “Volare”, “Sway”, “Twist Again” i “Jailhouse Rock” svi dobro poznaju. Sviramo, naravno, i modernije hitove u retro obradama, a radimo i na domaćem repertoaru, koji odlično zvuči u našim aranžmanima, što ćemo predstaviti u novoj koncertnoj sezoni.

Najavili ste i to da ujesen krećete u osvajanje japanskog tržišta, zbog čega ste i snimile spot za pjesmu “Gelato Medley”. Zašto baš Japan?

Dobile smo ponudu Global Artist Services, koji su nas čuli na jednom koncertu i oduševili se, da hitno napravimo vrhunski promotivni materijal i počnemo s koncertima izvan Hrvatske. S obzirom na to da su već organizirali nekolicinu turneja s nekim našim uzorima, poput Hiromi Trio i Stevea Gadda, prepuštamo se u sigurne ruke.

Trio je osnovan prije četiri godine po uzoru na Andrews Sisters, a premijeru ste imali prije dvije godine na Splitskom festivalu s pjesmom “Haljine, ljetne, kratke”. Kako ste uopće došli na ideju krenuti zajedno graditi karijeru?

Zapravo se ništa nismo dogovarale. Sestra me pozvala da otpjevam s njima pjesmu na Splitskom festivalu i nakon toga su počeli stizati pozivi za nastupe. Sve se dogodilo spontano. Sjećam se da je čak bilo priče oko toga hoće li sve to biti pomalo konfuzno, to jest jesam li sada Gelato Sister ili Neda Parmać, ali, kao što vidim, nitko se previše ne uzrujava, a ja zadovoljno sjedim na dvije stolice.

Uz vas, trio čine vaša sestra Sanja Parmać i Koprivničanka Romana Pavliša. Toliko ženske energije na jednom mjestu, je li to prednost ili mana?

Mislim da to nema veze sa spolom nego sa zdravim razumom i zdravom ambicijom. Romana našem južnjačkom temperamentu daje jednu podravsku ravnotežu. Osim što je kompletna glazbenica i svestrana umjetnica, jako je ugodne naravi i stvarno se odlično zabavljamo!

Kako je usko poslovno surađivati sa sestrom? Dođe li ponekad do sestrinskih razmirica?

Naše je pravilo da sve govorimo u lice jer jedino tako možemo napredovati i konstantno raditi na sebi.

Možete li usporediti ovaj trio s grupom Feminnem s početka vaše karijere?

Osim što smo vokalni trio, sve je ostalo sasvim drukčije. Stilski se potpuno razlikujemo i ovaj je projekt za mene čisti užitak. Feminnem je bio bend u kojem sam razmišljala uglavnom samo srcem. Sada je situacija drukčija samim time što imam obitelj; poslu pristupam puno opuštenije, ali i s više iskustva, tako da slobodno mogu reći i pametnije.

Je li vam lakše biti solo igrač na sceni ili nastupati u grupi? I znači li ovaj angažman u Gelato Sisters da ste odustali od solo karijere?

Sve mi je to isto. Jednako mi je stalo do oba projekta, i vlastite karijere i benda, s tim da sam prerasla fazu “pošto-poto moram izbaciti pjesmu”. Malo sam izbirljivija što se tiče vlastitih singlova, pa uvijek čekam neku idealnu situaciju.

Kakvi su planovi za ljeto?

Vikendi su radni, a ostatak tjedna provodim u Pločama s obitelji. U principu, sve je isto kao inače, samo sam se sada preselila na more.

Tko čuva vašu trogodišnju kćer Adrianu kad mama radi?

Adrianu čuvaju baka i tata. Tata je na kolektivnom godišnjem odmoru, pa sam mirna.

Očito imate dobre glazbene gene. Ima li i vaša kći potencijala za glazbu?

Adri je nevjerojatno talentirana i zaljubljena u glazbu, iako joj ništa ne namećem. Kod nas doma sluša se glazba samo kad se ili muž ili ja pripremamo za neke projekte. Sve ostalo diktira Adri, koja obožava operu, Abbu i Michaela Jacksona. Pjeva intonativno točno već od godinu i pol dana, stalno pleše, a vidim i da je odlična glumica.

I vaš suprug Damir Klačar bavi se glazbom, točnije tenor je u zagrebačkom HNK-u. Jeste li uz njega zavoljeli klasičnu glazbu?

Moram priznati da jesam. Bilo mi je nepojmljivo slušati operu s obzirom na to da sam odgojena u prilično rokerskoj obitelji. Evo, trenutačno i brat prebire po klaviru...

Razmišljate li o duetu sa suprugom?
Ne!

Komentara 1

TO
toljaga22
21:09 04.08.2017.

bu a.ha ha.ha.ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije