Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan oproštaj

Neda Arnerić ispraćena na posljednji počinak, sahranjena pored svoje najveće ljubavi

Foto: Slavko Midzor/Pixsell, Pixsell
1/4
18.01.2020.
u 17:24

Urna s njezinim posmrtnim ostacima položena je u Aleji zaslužnih građana, pored njezinog supruga Milorada Mešterovića, koji je preminuo krajem 2018. godine.

Na beogradskom Novom groblju danas je u poslijepodnevnim satima na posljednji počinak ispraćena glumica Neda Arnerić  Od jedne od najvećih jugoslavenskih umjetnica, koja nas je iznenada napustila prošlog tjedna u 67. godini života, oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege. Urna s njezinim posmrtnim ostacima položena je u Aleji zaslužnih građana, pored njezinog supruga Milorada Mešterovića, koji je preminuo krajem 2018. godine.

Od glumice su se oprostili kolege Anica Dobra, Miki Manojlović, Dubravko Jovanović i Bane Trifunović. Posebno neutješan bio je Nedin brat Predrag koji ju je i pronašao mrtvu u stanu na Vračaru.

Podsjetimo, Nedino beživotno tijelo u stanu na Vračaru pronašao je njezin brat Predrag, a na tijelu glumice nisu pronađeni tragovi nasilja. Što je uzrok smrti, za sada još uvijek nije poznato.

Arnerić, čija je obitelj inače porijeklom s Korčule, rođena je 15.srpnja 1953. godine u Knjaževcu, a iza sebe je ostavila bogatu glumačku karijeru. Svoj prvi film „San“ scenarista i redatelja Puriše Đorđevića snimila je s trinaest godina i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala je s 15 godina, a od 1969. do 1974. godine živjela je i radila i u inozemstvu i u Jugoslaviji, a u tom je razdoblju snimila 15 filmova.

Foto: PIXSELL/PIXSELL

Glumila je u više od 110 filmova, uz nekoliko desetaka uloga u televizijskim serijama i kazalištu. Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, redatelja Aleksandra Đurčinova, 1977. dobila je Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Puli te nagradu Carica Teodora na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Dobitnica je Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli (1988.) za ulogu u filmu „Haloa – Praznik kurvi“, redatelja Lordana Zafranovića. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1980. diplomirala je povijest umjetnosti, a od 1985. do 1999. vodila je vlastitu galeriju „Atrijum“ u Beogradu.

Za svoja ostvarenja na filmu 2009. godine nagrađena je Plaketom Jugoslavenske kinoteke, a 2010. godine dobila je nagradu za životno djelo Pavle Vujisić. Glumila je s Milenom Dravić, Ljubišom Samardžićem, Mijom Aleksićem, Ljubom Tadićem i drugim glumačkim velikanima. Posebno zapaženu ulogu ostvarila je u kultnom filmu Shaft in Africa 1973. godine u kojem u kojem se pojavljuje gola. Bila je jedna od najatraktivnijih glumica na ovim područjima, a nerijetko su je nazivali i seks simbolom. Televizijsku ulogu ostvarila je 2011. godine u hrvatskoj telenoveli 'Pod sretnom zvijezdom' u kojoj je igrala lik Zore Martinović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije