Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SERIJA

Nebojša Taraba: 'Mlađa publika se zanemaruje, želimo da razmišljaju'

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
29.09.2019.
u 22:00

Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan ispričao nam je detalje vezane uz seriju Amnezija, koja sa snimanjem kreće 2020. godine.

Nakon uspjeha koji su ostvarile serije 'Novine' i 'Uspjeh', u pripremi je 'Amnezija', najnoviji projekt produkcijske kuće Drugi plan u suradnji s njemačkom distribucijskom kućom Beta film. 

Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan objasnio nam je da se radi o aktualnoj temi koja se neće tako brzo utišati. - Nas najviše interesira u kojoj mjeri je krijumčarenje migranata postalo unosan posao bandama i organiziranim skupinama - objašnjava Taraba. U seriji će se dotaknuti i sve češćeg problema odlaska mladih.
- To je druga vrsta migracije koja se dešava paralelno u istom prostoru. Govorimo kako nam mjesta ostaju pusta i pitamo se koji su razlozi tome - kaže Taraba. Među glumcima će se naći Aleksandar Cvjetković, Branka Katić i Tihana Lazović. Glavnu radnju nose tri ženska lika, a naglasak je upravo na mlađim likovima. 

- Kroz mlade likove moramo se početi obraćati mladoj publici. Mislimo da se mlada publika zanemaruje. Pokušavamo ih navesti da više razmišljaju o stvarnosti i problemima koje ta stvarnost generira. Tarin lik u 'Uspjehu' je snažna točka identifikacije za mlade gledatelje koja ih uvodi u priču. Svi gledamo serije i čitamo knjige pa se identificiramo s likovima - to je snaga narativa. Nikome ne želimo opteretiti mladost, ali već sutra će biti u poziciji da ih stvarnost snažno lupi po glavi. Mladi su svjesni društvenih okolnosti, klimatskih promjena. To je njihova budućnost, a nekako ih se nastoji ukalupiti u marketinške modele. Želi ih se formirati u potrošače a mi želimo da razmišljaju izvan toga - pojašnjava.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Beta film jedan je od najvećih sustava produkcije i distribucije, a njihov dolazak veliki je korak za cijelu regiju, smatra Taraba.

- Dovoljno je reći da su proizveli najskuplju europsku seriju 'Babilon Berlin', producirali 'Gomoru', Oskarom nagrađen njemački film 'Život drugih'... Nama je najveći kompliment da su nakon pročitanih scenarija odmah reagirali i rekli da žele ući u projekt jer vide njegov veliki europski potencijal. Ovo je nama najvažniji korak. Beta prvi put ovako ulazi na projekt jugoistočne Europe. Njihov dolazak ovdje je fantastična vijest za regiju, kad negdje dođu oni žele i ostati. To znači dizanje koprodukcijskih potencijala jer vas odmah uključe u europski krvotok - objašnjava i bez dvojbe se slaže kako je nužno udruživanje sa stranim produkcijama.

- Mi smo premali, koprodukcije će postati redovna praksa. Mi smo pokazali da možemo temom, idejom i projektom privući partnere sa snažnih europskih tržišta. Oni respektiraju činjenicu da imamo seriju na Netflixu, znaju što smo isporučili HBO-u s projektom 'Uspjeh', što znači da ne dolaze na nepoznato. U našem poslu reference su sve. Mi trenutno ispunjavamo visoke kriterije i jako smo sretni zbog toga - priča Taraba.

Snimanje serije od šest nastavaka započinje u ožujku 2020. godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a radnja prati maloljetnog sina bivšeg gradonačelnika koji se budi iz kome nakon što je brutalno pretučen i ne sjeća se ničega. To pokreće razotkrivanje mnogih mračnih tajni u malom hrvatskom pograničnom gradu gdje lokalne vlasti zarađuju od krijumčarenja droge i izbjeglica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije