Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIPA FASHION.HR

Ne treba se pisati po majici, nego treba govoriti

BIPA FASHION.HR
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/15
22.03.2015.
u 11:50

Kiša je padala na "londonske" dendije i gospodu odjevenu po modi Ivice Klarića na završnoj večeri na zagrebačkom Velesajmu

Pravu londonsku kišu i oluju dočarao nam je sinoć Bipa Fashion.hr u završnici svog ovosezonskog izdanja. Bila je to kruna revije s muškom kolekcijom Ivice Klarića koji je i dalje zaljubljen u engleski modni stil i dendi modu. Kiša je padala po pisti sa stropa dvorane, i manekeni su pod kišobranima odradili svoj završni defile. Nitko od publike ipak nije pokisao, ni doslovno ni razočaran modom, jer jučer smo vidjeli sjajne modne ideje i jaka imena hrvatske mode. Klarić je oduševio muškim pelerinama! Sherlock Holmes u Hrvata...

Na dva su posve različita načina za idejom punka posegnuli Zoran Aragović za svoj BitMyStyle brand i Marina Obradović za Marina Design. Ako je punk reakcija na stvarnost, Aragović je iz nje otplovio u idilu pastelno obojenog modnog svijeta.

Opet je napravio odličnu kolekciju, a na sceni dodatni užitak: modele je dopunio kacigama od štofa s golemim punkerskim irokezicama, što nas je podsjetilo na kacige Periklovih ratnika. Marina Design vrlo je blago militarizirala svoju "punkersku" kolekciju remenjem i pokojom bluzom koja podsjeća na uniformu. Na majici-haljini sprijeda je umjesto poruke nacrtan veliki X: Jer, kaže Marina, ne treba se pisati po majici, nego treba govoriti... Skladu su pridonijele torbice Marije Ivanković.

Morske dubine i njihovu tamnu privlačnost u modnu je kolekciju "pretvorila" Ana Maria Ricov. No stilski je strogo disciplinirala svoju očaranost vlatima morskih trava, algama, lelujavim meduzama...

Morana Krklec dala je crnu kolekciju punu volumena koji šalju trokutaste forme u prostor izvan tijela. Odličan rezultat. Duo Coded Edge u svojoj je kostimografskoj kolekciji ideju o nordijskoj mitologiji izveo spojem nove laserske tehnologije i tradicionalnog ručnog rada.

A svoj je bijeg iz omiljene crne boje naš je slavni red-carpet dizajner Ivica Skoko proslavio kolekcijom punom boja. Tu tijelo miliju svile preko kojih idu bogate zlataste tkanine spojene s onima cvjetnih dezena. Tu su romantične crvene svilene haljine, volanići i dojam retro mode koja razgaljuje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije