Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ne trčimo za političarima nego za životom, a gledatelji su nam ispred svega

Nataša Ban Leskovar i Petar Štefanić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
27.01.2015.
u 14:48

O političkom magazinu HRT-a koji nas je osvojio aktualnim temama i ljudskim pričama razgovarali smo s urednicom Jagodom Bastalić.

1. Koja vam se reportaža lanjske godine urezala u pamćenje?

– Teško je izdvojiti samo jednu, ali uvijek su to one priče u kojima te pojedinac posrami svojim djelovanjem. Priča Vinkovčanke Dubravke Glavaš, djevojke koja je svoj posao prepustila kolegici, zatim Mirjana Ciboci koja ne samo što je donirala matične stanice neznancu u Češkoj već je u tome aktivirala brojne kolege policajce i stanovnike Novske, Hrvoje Maleš – hrabrost u borbi protiv kriminala i nesebičnost... Tu je i priča slijepog mladog profesora Bojana Berteka koji iz Zagreba putuje na posao u četiri županije da bi preživio, petsto kilometara tjedno. Neki dan mi je rekao da je dobio posao i u Čakovcu, petoj županiji, te posao u još jednoj školi u Zagrebu, i njegovoj sreći nije bilo kraja... putuje na šest adresa u pet županija, nije li to vrijedno divljenja i poštovanja. Uvijek ispred svega, čovjek pojedinac.

2. Što vam znači nominacija za Ružu?

– Moram priznati da me nominacija zatekla, jer “Labirint” je tu samo godinu i četiri mjeseca..., puno znači da vrijednosti koje promičemo nailaze na prepoznavanje i podršku publike. Ovo nije posao u kojemu je cilj postati „zvijezda“, ovo je novinarstvo koje gradi i vraća povjerenje.

3. Po čemu se “Labirint” razlikuje od drugih formata?

– Ne trčimo za političarima nego za životom. U rubrici „Moja domovina“ u godinu dana obišli smo sve dijelove zemlje, pa smo tako pronašli ljude koji u 21. stoljeću još nemaju struju, svjedočili da u svakom našem većem ili manjem gradu imamo spomenik propaloj privatizaciji, pokazali ono što Hrvatska danas jest i što može biti sutra kada bismo svi pošteno radili svoj posao. Imamo rečenicu „Izlaz uvijek postoji“ koja nije izborni slogan već misao koja naglašava da postoji rješenje za mnoge naše probleme. Dijagnozu svi znamo, pokušajmo pronaći rješenja… Pa tako tragamo za pojedincima, timovima koji su postigli uspjeh ne samo kod nas već su i u svijetu pri samom vrhu u svojem području... Nabrojit ću neke; Mate Rimac, dr. Stipislav Jadrijević, dr. Igor Štagljar... Citirat ću jednu našu gledateljicu – „Pozitiva mi je sedativ prije spavanja“.

4. Javljaju li vam se gledatelji, kakve su reakcije?

– Gledatelj ispred svega. Da, imamo stalnu komunikaciju, jer svaki naš gledatelj ima pravo na nas, na svoje televizijske minute u rješavanju svojih problema, da svojim istupom promijeni svoj život nabolje. I da tako gradimo bolje, zdravije i pravednije društvo.

5. Jeste li imali problema zbog nekog od priloga emitiranih u “Labirintu”

Svi problemi koji se ponekad pojave u opisu su našeg radnog mjesta, ne bih od nas stvarala ni žrtve ni heroje. Radimo ono što je naš izbor, i mislim da je to prekrasan posao.

6. Osvojite li Ružu, gdje ćete je čuvati?

– Osvojimo li Ružu, svatko od kolega zaslužuje laticu. Ruža je simbol ljubavi, zajedništva i predanosti. Mi smo tim koji na takvim temeljima gradi “Labirint”.

>>TLZP: Publici smo prenijeli pozitivnu energiju i pokazali da je sve moguće

Komentara 3

CR
croat1899
09:15 28.01.2015.

a meni su užasno iritantni njih dvoje. a emisija je teška kopija Provjerenog Nove tv

CR
croat1899
09:14 28.01.2015.

a meni su užasno iritantni njih dvoje. a emisija je teška kopija Provjerenog Nove tv

CR
croat1899
09:15 28.01.2015.

a meni su užasno iritantni njih dvoje. a emisija je teška kopija Provjerenog Nove tv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije