Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miki Manojlović:

'Ne mogu zarađivati na krvi jedne bivše zemlje, ne želim igrati balkanoida'

Miki Manojlović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
04.12.2018.
u 17:47

Snimao sam i snimat ću s Kusturicom zato što smatram da je on u procesu te mislim da taj proces još traje i siguran sam da još nije snimio 'ONAJ FILM', kaže slavni glumac

Slavni srpski glumac Predrag Miki Manojlović (68) ponovno je došao u Zagreb u povodu prikazivanja filma redatelja Bobe Jelčića "Sam samcat" na Zagreb Film Festivalu.

Manojlović je u intervjuu za Kurir iznio svoje mišljenje o kontroverznom redatelju Emiru Kusturici s kojim je snimio četiri filma.

– Snimao sam i snimat ću s Kusturicom zato što smatram da je on u procesu te mislim da taj proces još traje i siguran sam da još nije snimio "onaj film". To nije ni ''Doli Bel'', to nije ni ''Otac na službenom putu'', to nije ni ''Underground'', ni ''Crna mačka beli mačor''. Zato što on ima inteligenciju, ima predispoziciju, obrazovanje, ima dar, a sve ovo o čemu pričamo nešto je sasvim drugo – rekao je Manojlović.

Miki Manojlović
1/8

Rekao je i da ostaje pri tome da ne snima filmove koji tematiziraju rat devedesetih.

– Da, i ima više razloga. Prvi je da ne mogu biti kreativan ili zarađivati novac na krvi jedne bivše zemlje i svih naroda čiji se osjećam dio – od Slovenije, preko Hrvatske pa do Makedonije. Drugo – o tome se i dalje rade vrlo ostrašćeni filmovi u kojima se unaprijed zna pozitivac i negativac, kao uostalom i u partizanskim filmovima. Zbog takvih stereotipa odbijao sam i hollywoodske produkcije. Nisam želio igrati nekakvog balkanoida, lošeg tipa, jer kao da samo takvi dolaze s ovih prostora.

Pogledajte i video o tome čime se danas bave bivši natjecatelji Story Super Nove:

Ključne riječi

Komentara 95

Avatar Peterančan
Peterančan
17:54 04.12.2018.

Ovi novinari bi valjda počinili suicid da svakih par minuta ne pišu o svojim idolima iz zapadne turske. A još nisu danas objavili kaj je kuhala Mileva.

Avatar pendreck
pendreck
18:05 04.12.2018.

U Kini se prevrnula vreca s rizom...

DU
Deleted user
17:57 04.12.2018.

Kako bi mi preživjeli bez Mikija i vijesti iz komšiluka. Kusturica upravo snima ONAJ film u kojemu nadoseruje velikosrbske laži o Jasenovcu ali Mikiju ne smeta živjeti od krvi hrvatskog naroda i sudjelovati u toj velikosrbskoj podvali. Naravno HR institucije šute o tome pa će se opet čuditi tom filmu kad im ga srbi prikažu u EC parlamentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije