Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlatko Stefanovski

Ne mogu s nekim svirati, a imati neke neraščišćene račune

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
16.03.2018.
u 14:30

Sve me više zanima umjetnost usvojena ‘pipanjem u mraku’, nego naučena umjetnost, kaže umjetnik

Vlatko Stefanovski, svjetski priznat gitaristički virtuoz koji potpisuje nagrađivane teme za petnaestak filmova, glazbu za balete, nastupao je od Bugarske do Los Angelesa, svirao s Tommyjem Emmanuelom i simfonijskim orkestrima diljem Europe, proslavio makedonsku etno glazbu svirajući u bendu “Leb i sol”, nedavno je izdao hvaljeni album “Mother Tounge” koji će 17. travnja predstaviti na koncertu u Lisinskom.

– Želja da snimim “Mother Tounge” traje dvadeset godina. Ali svih ovih godina nije bilo pravog trenutka. Nakon solidnog broja koncerata koje sam odsvirao po raznim gitarističkim festivalima, taj svoj izraz očistio sam dovoljno dobro da sam mogao razmišljati gdje bih smjestio sve te svoje pjesme. Repertoar koji mogu odsvirati širi se iz dana u dan, dakle ne treba mi ni bubnjar, ni basist, ni klavijaturist, ni pjevač – ističe za Story 60-godišnji umjetnik otkrivši i zbog čega više ne postoji bend “Leb i sol”:

– Prebrzo smo uspjeli, osvajali nagrade, svirale svugdje. Stvarno smo bili nevjerojatan bend. Razišli smo se zbog osobnih neslaganja, i onih kreativnih. Nisu to bile svađe, više bih rekao zamor materijala. Ne mogu s nekim svirati, a imati neke neraščišćene račune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije