Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim novi zvuk

Natali Dizdar izlazi iz pop okruženja, ima novi bend i novo ime

Foto: Boris Ščitar
1/6
08.06.2020.
u 07:00

S Natali u Beti sviraju Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević, a pjesmu “Slobodna” napisao je Petar Beluhan

Beti je novo glazbeno ime na našoj sceni, ovo je novo ime, ali iza njega kriju se dobro poznata i iskusna glazbena imena koje predvodi Natali Dizdar. Riječ je o novom projektu pjevačice i članova grupe Mayales Vlade Mirčete, Luke Gečaka i Pavla Miholjevića, koji se publici predstavljaju singlom “Slobodna”, a plan im je do jeseni izdati EP za koji imaju pripremljenih pet pjesama.

– Ime se rodilo nedavno jer nam je trebalo neko vrijeme da se rastanemo od radnog naziva ‘Natales’ (Natali + Mayales), a bend se polako i spontano tijekom posljednjih godinu-dvije sastavljao do postave koju imamo danas. Najprije su to bili Luka Geček i Vlado Mirčeta, koji je moj dugogodišnji gitarist, prijatelj i koautor pjesama na mom posljednjem albumu, zatim se priključio producent Pavle Miholjević i onda sam ja nekako posljednja uletjela u projekt. Dovršili smo forme pjesama, snimili vokale, dogovorili se u kojem smjeru želimo ići – otkriva nam Natali kako se ‘rađala’ Beti. S obzirom na različite glazbene afinitete članova ovog projekta, Natali zvukom izlazi iz svoje sigurne pop-zone, a na pitanje kakav zvuk možemo očekivati od Beti i prvog singla koji svoju premijeru ima danas, 35-godišnja pjevačica kaže:

1/7

– Miks je to finih zvukova i dobre energije, savršene za ljetna popodneva. Teško mi je točno odrediti odakle je što došlo, a u konačnici mislim da i nije važno. Pjesma je u diskoritmu, s pop-formom i energijom rock’n’rolla. Ukratko, spoj svega što volimo. Dodaje kako je ideja bila napraviti glazbu koja je malo drugačija od onoga što rade u svojim matičnim projektima, bio im je ovo izlet u ono što vole slušati privatno, a neke od pjesama koje pripremaju, kaže Natali, naslonjene su na rock’n’roll, a neke su i s prizvukom elektronike. Autor teksta “Slobodna” je frontmen Mayalesa Petar Beluhan, a ekipa iz Beti snimila je i spot, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev. Osim što se tijekom karantene bavila novim glazbenim projektom, Natali je to vrijeme iskoristila najviše za rješavanje obveza na fakultetu.

– Najviše sam se bavila studiranjem, volontiranjem i završetkom edukacije za gestalt terapeuta. Očekujem da ću izaći na ispit i diplomirati u kolovozu – kaže Natali. Pandemija koronavirusa na neko je vrijeme sve zaustavila pa tako i koncertne nastupe, a osim nedostatka nastupa, Natali je teško palo i sljedeće: – Najgori mi je zapravo bio taj trenutak prekidanja životne spontanosti, strukturirani dani koji nisu moj izbor. Većina je koncerata za ovu godinu otkazana i to je još jedan faktor realnosti s kojim se trenutačno snalazim. Iskreno, ne znam kako će se koncerti održavati i kako će ova godina na kraju izgledati za nas koji živimo isključivo od glazbe. Vrijeme je izazovno, treba zadržati pozitivan stav i otvorenu perspektivu – optimistična je Natali, koja priznaje da je nakon popuštanja mjera odmah odjurila u Dalmaciju i uživala u sutonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije