Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Creative factory

Natali Dizdar i Damir Hoyka osvojili su nagrade za dizajn tenisica

Puma (1)
Foto: Anto Magzan/PIxsell
1/7
29.11.2010.
u 23:02

U Puminoj organizaciji dvoje umjetnika okušali su se u nepoznatom izričaju - izradi obuće. Zadarska pjevačica u tome se nije pronašla, dok je fotograf u tenisicama pronašao skrivenu strast

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu večeras je u službi domaćina ugostio jednu posebnu, dosad neviđenu umjetnost - oslikavanje tenisica. U organizaciji Pumine kreativne tvornice (Puma creative factory) svatko od gledatelja mogao je oslikati i osvojiti unikatni model tenisica. Znatiželjnicima željnim bojanja po obući, lekciju su održali pjevačica Natali Dizdar i fotograf Damir Hoyka kreativni "urednici" večeras predstavljenih Puminih tenisica.

- Kad su me pozvali da sudjelujemo u stvaranju modela, bila sam nadahnutra. Međutim tad nisam znala da jedna tenisica ima bezbroj malih dijelova i da ću se kad stanem pred njih, izgubiti. Morala sam zatražiti pomoć moje menadžerice Goge Bosak. I uspjele smo - objasnila nam je Natali Dizdar iz čije je radionice izašlo sedam sportskih modela. Jedan od njih kao i jedan iz Hoykine "tvornice" odnio je nagradu za najmaštovitiju tenisicu, koju im je dodijelio stručni žiri.

- Poslije ovoga mogla bih se baviti i dizajnom odjeće. No uz mene bi uvijek morali stajati mentori i voditi me. Nisam baš neki kreativac - našalila se Natali objasnivši nam da je prvu tenisicu radila satima. Pri izradi ostalih ubrzala je proceduru, vjerojatno motivirana činjenicom da su sve rađene u broju 39 te da će na kraju najsigurnije dospjeti upravo na njezinu nogu.

Damiru Hoyki u izradi Pumine obuće pomagala je kćer te će zbog toga ona, ali i drugi članovi njegove obitelji osvojiti po jedan Hoykin uradak.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije