Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO OBOLJELA

Našoj pjevačici život se okrenuo naglavačke: 'Noge su mi bile oduzete. Oči su mi se okretale'

Nika Antolos
Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/8
27.10.2020.
u 09:43

Bivšoj članici grupe Feminnem Niki Antalos multipla skleroza, teška autoimuna bolest središnjeg živčanog sustava, napala je organizam prije dvije godine.

Čak je 12 punih godina osjetila različite simptome multiple skleroze, ali pjevačici Niki Antolos, teška je dijagnoza potvrđena tek prije dvije godine. Otada joj život nije kao prije, a borbu vodi iz dana u dan. Zadnji relaps imala je u lipnju ove godine, a za Gloriju je otkrila detalje.

– Moje tijelo je bilo izgubljeno, radilo je mimo svoje volje, noge su mi bile oduzete, vrtoglavice nenormalne. Oči su mi se okretale, od toga zaista nema ništa gore. Zbog toga tri noći nisam mogla spavati, a zbog napada na pluća jedva sam disala – ispričala je Nika dometnuvši da se nije odvažila na propisanu medicinsku terapiju.

– Šetnja s djetetom i Biblija, to su moje terapije. Moji suborci po multipli sklerozi imaju istu priču, uzimaju terapiju ali onda imaju temperaturu, otoke na tijelu i niz popratnih simptoma – tvrdi Nika.

Podsjetimo, jedan od prvih opisa borbe s bolešću opisala je na svojim društvenim mrežama kad je objasnila kako je završila na hitnoj.

Nika Antolos
1/4

– Dan je krenuo ustajanjem na lijevu nogu. Zapravo, izričito desnu... Moj centar za ravnotežu rekao je danas samo udesno mala, tako da sam se prvih par minuta vrtjela u krug po sobi, k'o pas za repom, dok nisam skužila da me tijelo uopće ne sluša. Uz to još i nepodnošljiva vrtoglavica i mučnina, 3 u 1. Naravno, taj dan sam zato provela na hitnoj... Iako su doktori i sestre napravili sve što su mogli, danas mi je isto... O. K., malo lakše, jer se nekako privikneš i ta prva panika se slegne, shvatiš da će proći i da te dijete i dalje gleda... I nakon svih tih sati ondje, bockanja, krvi i upoznavanja s tuđim dijagnozama, došla sam ovdje samo da vam šapnem: Ponedjeljak i dalje može biti puno gori. I meni vama... Ne dopustite da vam trenutačne boli ukradu sutrašnje radosti... Jer to će biti samo vaša krivnja... Ne tješite se tuđim gorim situacijama, već budite svjesni svojih radosti, velika je razlika. Da, život je kao ponedjeljak – banana, žut i u obliku osmijeha. Kako si tko odabere – opisala je svoje stanje Nika.

Otkako je doznala za dijagnozu, počela se i javno zalagati za legalnu upotrebu medicinskog ulja kanabisa koje pomaže oboljelima od multiple skleroze. Kada je s javnosti podijelila da ima multiplu sklerozu, opisala je s kakvim se simptomima susrela. – Krenulo je samo s time da noge ne osjećam, do pupka po mjesec dana i onda se počelo pogoršavati, sad ne vidim na lijevo oko. Svi ovi ostali simptomi, nemoguće ih je nabrojati. Toliko boli, konstantno svaki dan, umor, vrtoglavica, mučnine – ispričala je tada. 
 

 

Ključne riječi

Komentara 8

RO
Rock
11:41 27.10.2020.

Nika !Bog s tobom :)

Avatar Warded
Warded
11:22 27.10.2020.

Nije lako ni njoj ni obitelji.... bog joj pomogao...

SE
sesvečan7
09:27 28.10.2020.

....samo neka se uzda u boga,i moja je žena isto tako vjerovala,pokoj joj duši vječni,pomogao joj je....klela se u njega....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije