Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na krivom mjestu

Našem bivšem voditelju ugled je narušio skandal s prostitutkama i kokainom

Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/9
05.12.2019.
u 19:09

Govorio je kak je definitivno nedužan, da nikada nije bio pripadnik 'zlatne mladeži'. Tvrdio je da je samo ponudio pomoć nepoznatim ženama, te da ga je to dovelo u ružni skandal s kojim nema veze.

Mnogi koji su početkom 2000.-tih gledali emisije na RTL-u primijetili su karizmatičnog i energetičnog voditelja Marka Lušića. Vodio je kulinarsku emisiju, 'Večera za 5' koji je tada bio potpuno novi format na televiziji. 

U vrijeme kada se serija prikazivala, simpatični Marko konstantno je punio novinske stupce, svi su htjeli saznati nešto o njegovom privatnom životu, a najviše ih je zanimao tko mu je nova djevojka i s kime je viđen u gradu. U društvu atraktivne brinete, Marine Jerković viđen je 2009. godine. Marina je sudjelovala u reality showu 'Top Model', a nakon toga je dobila angažman u kvizu 'Kunolovac'. Često su se svađali - nije potrajalo. Prije nje fotografi su ga uhvatili sa studenticom Ruby iz Rijeke za koju je spremno predstavio kao svoju djevojku. 

Voditelj je ubrzo odlučio da neće više voditi 'Večeru za 5', ali pojavljivao se u toj ulozi u nekim drugim projektima. Vodio je natjecateljski show 'Hrvatska traži zvijezdu', 'Exploziv', ali i 'Big Brother'.
Nakon što je tri godine proveo na televiziji, najavio je da će pokrenuti vlastiti kulinarski show. Već je pronašao kuhara s kojim će surađivati, te je tražio televizije koje bi otkupile njegovu ideju, no to se nikada nije dogodilo. Lušić se odučio baciti u poduzetničke vode, te je otvorio tvornicu za preradu mesa.

- Nakon tri godine iskustva u televizijskoj emisiji, i pokretanja web stranice Kuhari, nešto je i ostalo pa mi nije bilo teško pripremati meso. Zadnje tri godine sam intenzivno u mesu jer tata, ja i partner imamo tvornicu za preradu mesa divljači 'Gastral' - kazao je Lušić. Otac Ante, ekonomist, bio mu je velika pomoć jer je nekoć bio vlasnik poznatog zagrebačkog restorana Smokvica, koji je kasnije pretvoren u poslovni klub. Njegova web stranica kuhari.com i danas je aktivna.

O prelasku u poduzetničke vode govorio je i u svom TEDTalku 2015. godine. 

 

 A onda šok. Simpatični bivši voditelj završio je ponovno u medijima. U crnogorskoj luci Port Montenegro privela ga je policija dok se namjeravao ukrcati na jahtu s četiri žene. Mediji su tada izvještavali da je jedna od njih bila je i bivša političarka Ema Đuhić koja je u gaćicama skrivala 7,5 grama kokaina, a druga, Kotoranka Željka Rolović bila je ranije osuđivana zbog podvođenja srpskih starleta.
Nakon istrage svi su pušteni osim Đuhić, a Marko je tvrdio da se samo našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. 

- Ne mogu uopće vjerovati da mi se tako nešto dogodilo. Našao sam se u situaciji kao oni pozitivci u onim crnim komedijama koji stradaju, a uopće nemaju veze ni s čim. Da, priveden sam u policijsku postaju i pušten, ali riječ je o zabuni. Govorio je kak je definitivno nedužan, da nikada nije bio pripadnik 'zlatne mladeži'. Tvrdio je da je samo ponudio pomoć nepoznatim ženama, te da ga je to dovelo u ružni skandal s kojim nema veze. 
Neupitno je da mu je takav skandal, nažalost narušio ugled, Marko se više ne pojavljuje u javnosti, a nema ni profile na društvenim mrežama. U intervjuima je spominjao kako se bavi turizmom. Mnogi i dalje žale za njim smatrajući kako je splet nesretnih okolnosti koje su kuloarskim pričama i prepričavanjima sasvim sigurno dobile veću dimenziju od stvarne. Naime, njegov rad su hvalili brojni stručnjaci, ali i publika. 

Ključne riječi

Komentara 12

MA
Marko0004827272
00:00 06.12.2019.

Zaboravili ste napomenuti da sam imao i pištolj zataknut u gaćama, tri taoca i Bore Leeja na susjednoj jahti koji je vježbao jogu. To skandalozno jutro 2017.-te i tih pola sata razgovora na policiji su mi toliko narušili ugled da sam se 2009.-te povukao iz javnosti. Eh, mala ispravka - društvene profile nisam brisao, nego ih nemam potrebu koristiti. Skandal samo takav. Eto, to je jedina lažna informacija u ovom članku. Inače, svaka čast na bombastičnom i dramatičnom naslovu i tekstu. Ovdje je riječ o iznimnom članku koji obiluje kvalitetnim informacijama. Pravi istraživački masterpiece. Pitanjce autoru: dosta lopova, ubojica i prevaranata svaki dan šeće po centru Zagreba. O mnogima od njih često pišete. Ako mi se ikada jedan takav obrati ili ako samo i prođe blizu mene, a ti to vidiš tamo u prikrajku iz kojeg viriš (ili ne vidiš nego načuješ ili prepišeš od nekog jazavca)… Dal da očekujem nove bombastične naslove? A evo i mali hint - mrvice za novi možebitni članak. Neki dan me policija zaustavila. Htjeli su da otvorim stražnja vrata kombija. Tražili su migrante a našli su - kobasice. Hmmm.. Kakav šokantan naslov bi se ovdje mogao skrivati? I obavezno nemoj zaboravit stavit upitnik na kraju jer se tako oslobađaš odgovornosti. Dat ću ti primjer - Ne zaslužuje li autor jednu zidarsku za ovakav članak? Možda je vrijeme da promijeniš profesiju. Odaberi neku u kojoj možeš biti čovjek. Ugodan dan.

MA
maklin
20:39 05.12.2019.

A fakat je bio ok voditelj, šteta... iako ne vidim zašto ga ne bi opet uzeli za neku TV emisiju.

MA
markomateracisvršimtipofaci
21:16 05.12.2019.

"često su se svađali, ali nije potrajalo".......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije