Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slasni prstaci

Naša Instagram zvijezda pohvalila se kako jede školjke čiji je izlov zabranjen

Foto: Instagram
1/4
17.06.2019.
u 14:06

Anamarija Raič na Instagramu je objavila fotografiju prstaca koji od 1995. godine ne mogu biti na jelovniku naših restorana jer je izlov prstaca zakonom zabranjen.

Do 1995. godine prstaci su bili u ponudi brojnih restorana na našoj obali, ali od 1995. zakon je zabranio izlov prstaca.

Taj potez nije nelogičan jer izlov prstaca podrazumijeva razbijanje stijena i tako se radi velika šteta morskom ekosustavu. Javna je tajnada bez obzira na zakonsku zabranu neki naši restorani znaju svojim gostima prišapnuti kako imaju i prstace u ponudi, a to su očito prišapnuli u jednom restoranu i našoj instagram zvijezdi Anamariji Raič.

Ona se na Instagramu pohvalila kako uživa u ovim školjkama, a  prije nego je objavila fotografije prstaca pohvalila se kako je kod otoka Drvenik. Ovo joj nije prvi put da se na društvenoj mreži pohvalila kako jede ove školjke koje je zakonom zabranjeno vaditi iz mora.

Foto: Instagram Asos

Ali u našem susjedstvu, točnije u BiH prstaci nisu zabranjeni jer je njihov izlov dopušten u bosanskohercegovačkom teritorijalno moru od Velikog škoja do Kleka.

U Neumu na magistrali zato su na svakom koraku table na kojima piše kako restorani u ponudi imaju prstace i cijena im je od oko 350 kuna po porciji.

Komentara 4

Avatar ShuPac
ShuPac
14:14 17.06.2019.

pozivam institucije da odrade svoj posao. lako je utvrditi gdje je jela i neka se krene s kaznama. jedino što me brine da ..... institucije... ma znate već....

DU
Deleted user
14:51 17.06.2019.

A što sponzoruša zna ???!!? Njoj što seviraju ona proguta . Glavno da se opali selfi i fotka tanjur

DA
damyr26
17:08 17.06.2019.

Šta zna pangu sponzoruša šta se smije a šta ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije