Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda 'zabranjene ljubavi'

Hrvat dobio ulogu u poznatoj seriji: 'Britanci su me zvali da igram ruskog specijalca'

Foto: Promo
1/8
05.10.2019.
u 13:24

Glumac Zoran Pribičević, kojeg mnogi pamte iz serije ‘Zabranjena ljubav’, niže poslovne uspjehe s inozemnom produkcijom.

Petnaest je godina prošlo od početka emitiranja serije “Zabranjena ljubav”, a Zorana Pribičevića i dalje mnogi pamte po ulozi Danijela Lončara. No nadišao je Pribičević odavno tu ulogu i nanizao nove, i to inozemne uspjehe. Ovih je dana, kako doznajemo, potpisao ugovor s produkcijom jedne iznimno popularne američko-britanske serije, a zbog klauzule o tajnosti naziv serije još je obavijen velom tajni.

Sve je još tajno
– Tako je, dobio sam ulogu u jednoj poznatoj britanskoj seriji. Ne smijem još previše otkrivati, ali reći ću samo da su mi potvrdili ulogu ruskog specijalca. Riječ je o akcijskoj seriji. Sada sam nestrpljiv da počne snimanje jer ovo je ujedno prvi put da glumim Rusa – govori Pribičević ne krijući oduševljenje ulogom koja ga čeka.

Foto: Privatni album

Inače, ovaj zagrebački glumac već je nizao uspjehe izvan granica Hrvatske. Prije tri godine snimio je film “Uteg” koji je zabilježio uspjehe na nekoliko svjetskih filmskih festivala. U njemu se Zoran, osim u glavnoj ulozi, pojavljuje i u ulozi scenarista, redatelja i producenta, a inspiracija za film bila mu je tipična hrvatska svakodnevica.

“Uteg” je film o čovjeku koji, pritisnut stvarnošću i brzinom života, puca na najobičniju sitnicu. To je nešto što svatko od nas može prepoznati u sebi. Danas su ljudi, na žalost, sve tanjih živaca; viđamo to svakodnevno, teško je naći unutarnji mir u današnjem svijetu. Vrlo često gomilamo sve te negativne i loše emocije u sebi i onda se sve češće događa da samo u jednom trenutku to izađe na nekoj najbanalnijoj stvari – objašnjava glumac.

Foto: Privatni album

U Hrvatskoj je ovaj uradak, nažalost, prošao ispod radara. Film nikada nije ugledao svjetlo dana pred domaćom publikom, a razlozi ovakvog zapleta ili neočekivanog raspleta ni dan-danas Zoranu nisu dokučivi. – I dalje su mi neshvatljivi razlozi zbog kojih film nije prikazan u Hrvatskoj. Osobno sam ga poslao na jedan festival, a na gotovo sve ostale slala ih je agencija iz Berlina. Nije da je moj film neko remek-djelo, ali osobno sam se nagledao i puno lošijih uradaka na našim festivalima, tako da mi je prilično žao da ga ljudi u Hrvatskoj nisu vidjeli – iskren je Pribičević.

Dodaje da je, s obzirom na to da je riječ o njegovu prvijencu, jako zadovoljan kako je ispao. Zadovoljna je, čini se, i inozemna publika jer je film prikazan na festivalima u Londonu, Amsterdamu, Italiji, Peruu, Indiji...

– Bio je čak i na Palm Springs marketu, dobio je nagradu Honorable mention na New Renaissance Film Festivalu u Londonu te nominacije za režiju, glumu i najbolji film na drugim festivalima. Osobno sam bio na projekciji u Londonu i reakcije su bile sjajne, divno je družiti se s raznim filmašima iz raznih zemalja i izmjenjivati iskustva – ističe glumac kojeg i danas, unatoč svim uspjesima, i dalje mnogi znaju samo po ulozi u “Zabranjenoj ljubavi”.

Foto: Privatni album

– Ne smeta mi to nimalo. To je ipak bila moja prva velika uloga, bio sam vrlo mlad i neiskusan, ali iskustvo, poznanstva i atmosfera s tih snimanja nešto je što ću zauvijek nositi sa sobom – kaže Zoran koji proteklih mjeseci marljivo radi i na razvoju aplikacije za djecu “Pričalica” koju je sam osmislio.

Osmislio aplikaciju
– Nije mi prvotni cilj bio zaraditi na aplikaciji, nego napraviti nešto pametno, kvalitetno i drukčije što će roditeljima olakšati borbu s tehnologijom i odgojem, a djeci uljepšati djetinjstvo i razvijati njihovu maštu i kreativnost – objašnjava Pribičević, koji je i sam otac dvoje djece.

– Sin igra nogomet i lud je za njim tako da od njega ništa, ali kći voli ples i glumu tako da sve nade za sada polažem u nju – s osmijehom govori talentirani glumac pred kojim su sada neke nove uloge i projekti. – Kada imam neku ideju i odlučim je ostvariti, grizem sve dok ne uspijem. Puno je još planova, snova i želja, jedino se bojim da mi ovaj jedan život neće biti dosta – zaključuje Pribičević.

Pogledajte i gdje su danas naše reality zvijezde.

Ključne riječi

Komentara 2

KU
Kuruza
14:05 05.10.2019.

Ko si ti, majko mila...

Avatar Django
Django
16:07 05.10.2019.

Kaj se Šerbedžija ostavio filmske karijere? Ipak je on pretplaćen na “ruske” uloge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije