Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznalo se

Otkriveno zašto je grob Đorđa Balaševića premješten i na čiji zahtjev

Foto: Davor Javorovic/M.M./ATAImages/PIXSELL
1/11
31.03.2021.
u 19:40

Balašević je u najužem krugu obitelji ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević proglasio je taj dan, 21. veljače, danom žalosti.

Cijeli Balkan šokirala je tužna vijest prije 40 dana. Đorđe Balašević, legendarni kantautor prerano je otišao i to samo tri mjeseca prije svog 68. rođendana u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodina u koju je zaprimljen zbog upale pluća i zaraze koronavirusom.

Balašević je u najužem krugu obitelji ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević proglasio je taj dan, 21. veljače, danom žalosti.

Mjesec i pol nakon smrti Balaševićev grob je pomaknut desetak metara od mjesta na kojemu je pokopan 21. veljače, a grobnica je sada osamljena ispod jednog drveta na groblju. Iznad groba postavljen je spomenik u obliku srca na kojemu stoji ime Đorđa Balaševića, pravoslavni križ i emotivni stihovi iz njegove pjesme Portret mog života. "Bez crne bela ne bi vredela", piše iznad groba. A sada se doznalo i kako je premještaj zatražila obitelj te kako je na tom mjestu sada izgrađena obiteljska grobnica.

"Đorđe Balašević je premješten u novoizgrađenu obiteljsku grobnicu, koja je u međuvremenu napravljena kako bi bila spremna za odavanje spomena na 40 dana od smrti. U okviru tog datuma je premješten u porodičnu grobnicu, naravno sve na zahtjev i po želji porodice", doznaje Kurir od JKP-a Novi Sad. 

Podsjetimo, Balašević je pokopan uz tamburaše koji su njegovo tijelo iz kapele ispratili s pjesmom “Aco braco”, a zatim su nastavili i sa “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali “Oliveru”, pjesmu posvećenu njegovoj supruzi Oliveri koja je na ispraćaju bila u društvu kćeri Jovane i Jelene te sina Aleksa. Od Balaševića su se oprostili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

VIDEO>> Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije