Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučan je

Nakon zabrinutosti kraljice oko njihovih poslova, Harry povukao neočekivan potez

Foto: PA/Pixsell
1/7
13.09.2020.
u 09:00

Izvor je rekao da će par i dalje odsjedati tamo sa svojim sinom Archiejem tijekom posjeta Velikoj Britaniji.

Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, vratili su 2,4 milijuna funti od poreznih obveznika kojeg su upotrijebili za obnovu njihove kraljevske rezidencije, vikendice Frogmore Cottage, piše Independent. 

Vijest je stigla tek nakon što je par potpisao ugovor vrijedan nekoliko milijuna funti s Netflixom, nakon čega je kraljica u zabrinutosti da iskorištavaju svoje bivše titule, rekla kako će nadgledati svaki njihov posao baš zbog toga što ne izgleda dobro što ulijeću u poslove, a još nisu vratili milijune.

1/6

Glasnogovornik je potvrdio da je Harry račun platio u cijelosti dajući doprinos Suverenoj darovnici. 

"Ovaj doprinos koji je princ Harry prvotno ponudio u potpunosti je pokrio potrebne troškove obnove vikendice Frogmore, vlasništva Njezina Veličanstva Kraljice, i ostat će britanska rezidencija vojvode i njegove obitelji", rekao je glasnogovornik. Građevinski projekt uključivao je pretvaranje pet nekretnina u jednu vilu - i dok je par plaćao sve uređaje i opremu, troškovi obnove isprva su pali na teret poreznih obveznika.

Radovi na nekretnini prekoračili su isprve dogovoreni iznos nakon što su Meghan i Harry napravili niz promjena u dizajnu tijekom obnove, a račun od 2,4 milijuna funti uključuje strukturne radove, ponovno ožičenje i podove. Izvor je rekao da će par i dalje odsjedati tamo sa svojim sinom Archiejem tijekom posjeta Velikoj Britaniji.

"Još uvijek je plan da Frogmore Cottage bude njihova glavna obiteljska kuća u Velikoj Britaniji", rekao je izvor. Par je nedavno kupio kuću vrijednu 11 milijuna funti u Montecitu pokraj Santa Barbare u Kaliforniji. 

Izvor iz palače tvrdi da će unatoč njihovom odustajanju od službenih dužnosti, svi planovi usmjereni na zaradu biti "predmet rasprave", rečeno je nakon skopljenog dogovora s Netflixom. 

"Prema uvjetima dogovora da se odreknu svojih kraljevskih dužnosti, složili su se da će bilo koji komercijalni sporazum biti predmet rasprave cijele obitelji. Harry i Meghan dobili su zeleno svjetlo za posredovanje u komercijalnim poslovima u siječnju, ali kraljica će sve projekte proučavati", zaključio je izvor.
 

Ključne riječi

Komentara 4

LI
lietuva
09:57 13.09.2020.

Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, vratili su 2,4 milijuna funti od poreznih obveznika kojeg su upotrijebili za obnovu SVOJE kraljevske rezidencije, vikendice Frogmore Cottage, piše Independent. Naučite hrvatski!

II
iifever2
12:03 13.09.2020.

kraljica je zabrinuta jer su potpisali ugovor s netflixom koji je trenutno na udaru zbog promidzbe djecje pedofilije...

SI
sisavac
10:35 13.09.2020.

Oni još nisu dolar zaradili svojim radom, sve što troše su tatini novci koje im daje kao član kraljevske obitelji, koja parazitira. Ako se budu smjeli koristiti izraz kraljevski, oni su nula. A to su bili i prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije