Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odličan trio

Nakon više od 60 godina! U zagrebački ZOO stiže nova stanovnica, a prvi puta snimljena i himna Zoološkog vrta

Foto: Privatni album
1/6
25.03.2021.
u 09:53

Ravnatelj Damir Skok, Ana Rucner, Hrle i Minea oduševljeni su pjesmom 'ZOO song' za koju kažu da će biti hit za sve uzraste. Svi glazbenici odlučili su se odreći tantijema u korist gradnje “Afričke savane”.

Nakon uspješne suradnje sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem na pjesmi "Zagreb, Amerika u malom", te prošle godine s Mirom Ungarom u singlu "Zagreb i ja, šmekera dva" Zlatan Hrle iz popularnog hip-hop sastava Soma Dollara odlučio je dati još jedan glazbeni doprinos svom gradu.

Krov nad glavom
Ovih je dana tako snimio pjesmu "ZOO Song" na kojoj gostuju pjevačica Renata Končić Minea te naša proslavljena violončelistica Ana Rucner. Riječ je o svojevrsnoj himni zagrebačkog ZOO vrta koja će uveseljavati posjetitelje tijekom raznih događanja, ali i omogućiti krov nad glavom novoj stanovnici zagrebačkog ZOO-a koje u Zagrebu nije bilo više od 60 godina - žirafi.

- Živim u blizini ZOO-a, a kako sam i otac dvoje male djece stalni sam posjetitelj zoološkog vrta. ZOO se u posljednje vrijeme dobro razvija pod vodstvom novog ravnatelja Damira Skoka, kojeg sam jednom prilikom i upoznao. Dogovorili smo sastanak i on je došao s idejom da napravimo "jingle" za zoološki vrt. To mu se jako svidjelo pa smo ga odlučili produljiti, a na kraju smo lupili šakom o stol i rekli da ćemo napraviti pjesmu. To još nema nitko. Pozvao sam Anu Rucner i Mineu, koje su velike ljubiteljice životinja, da mi se pridruže. One su odmah pristale i mislim da smo odličan trio - kaže Zlatan Hrle koji je autor teksta i koautor glazbe.

- Siguran sam da gotovo ni jedan zoološki vrt na svijetu nema svoju pjesmu, dosad nisam čuo za takvo što - ističe Hrle pa otkriva i o čemu govori "ZOO Song".  - Pjesma govori o tome što životinje rade dok nema posjetitelja u ZOO-u. Glazba nije dječja, išao sam na to da tekst bude zabavan i prilagođen svima, od sedam do 77 godina. Glazba je ozbiljna, a tekst je šaljiv tako da je to odličan spoj. Nadam se da će to polučiti dobar rezultat - kaže zagrebački reper koji se, kao i ostali glazbenici koji sudjeluju u projektu, odrekao novca od tantijema koji će preusmjeriti za pomoć pri gradnji "Afričke savane" u kojoj će obitavati žirafa.

Foto: Privatni album

Buduća stanovnica ZOO-a razveselila je i Mineu koja je odmah prihvatila Zlatanov poziv. - Pjesma je slatka i vesela, spominju se sve životinje. Zlatan je to sve lijepo sročio i vjerujem da će zabavljati sve posjetitelje ZOO-a. Ponosimo se i što sve ima humanitarnu notu i što ćemo tako pomoći gradnji nastambe za žirafu - kaže Minea koja ne krije koliko je sretna što se našla u projektu. - Mi glazbenici volimo neuobičajene stvari. Čula sam pjesmu, bila je vesela i potpuno u stilu Soma Dollara. Sve je bilo zamišljeno kao priča koja spaja nešto nemoguće u moguće. Anu znam već godinama, dobre smo i privatno, pratim i volim njezin rad i veliko mi je zadovoljstvo što su nam se putevi spojili i na ovom glazbenom projektu. Hrle je pak poseban na svoj način i vjerujem da smo dobili spoj nespojivog - dodala je pjevačica.

20.09.2012., Osijek - Novopridosla dva muzijaka zirafe polako se prilagodjavaju na prostor u osjeckom ZOO vrtu. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Najljepše uspomene
Oduševljenje nije krila ni Ana Rucner. - Ovo mi je prva takva suradnja s reperom, baš se rijetko upuštam u takve priče. Cijela priča o ZOO-u i žirafi je vrlo lijepa i htjela sam tome pridonijeti svojom umjetnošću - istaknula je Rucner. Kako i sama živi u blizini Maksimirske šume, Zoološki vrt prirastao joj je srcu i uz njega je vežu najljepše uspomene. - Otkad znam za sebe, znam i za zoološki vrt. Često sam išla u ZOO i sa sinom, ondje sam prvi put jahala ponija, mislim da je to  velika vrijednost koju Zagreb ima, drago mi je da sam i ja dio te priče - zaključila je Ana Rucner.

Pjesmom "ZOO song" zadovoljan je i Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta. Skok kaže da već godinama razmišlja o jednoj takvoj veseloj pjesmi i spotu o zoološkom vrtu. - Sa Zlatanom smo već surađivali na pjesmi "Zagreb i ja, šmekera dva". Suradnja je odlično prošla, a moram priznati da sam dugo razmišljao o pjesmi koja bi poslužila za promociju zoološkog vrta. Kad sam se nedavno čuo sa Zlatanom, imao sam osjećaj kao da mi je ta pjesma pala s neba. "ZOO Song" prva je pjesma koja će biti zaslužna za imidž zoološkog vrta. Nadam se da će je publika i posjetitelji lijepo prihvatiti. Meni se jako sviđa - kaže Skok koji se od srca zahvalio Minei, Ani i Zlatanu na inicijativi i odzivu na tu akciju jer im je u ovim teškim vremenima pomoć itekako dobrodošla.

11.01.2021., Zooloski vrt, Zagreb - Tim ljudi koji je radio na ciscenju kanala i projektu gradnje nove nastambe za dabra, medvjeda i vuka. Damir Skok Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

- Imamo gotov projekt vrijedan oko 20 milijuna kuna koji su financirali Grad Zagreb i Zoološki vrt. U prvoj fazi započeli smo ga s nastambom za vukove koja je napola gotova. Nažalost, zbog pandemije i potresa nismo ga mogli financirati dalje, a nakon što smo 50 dana bili zatvoreni, trenutačno se borimo za financijsku stabilnost. U planu nam je dovršenje nastambe za vukove, a čim to završimo, započet ćemo gradnju nastambe za žirafu koje nije bilo u Zagrebu od 1957. godine. Naravno, "Afrička savana" neće imati samo žirafe, a  te žirafe koje bi trebale doći moraju biti dobro zaštićene jer su ugrožena vrsta - kaže ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta. Nakon što žirafe stignu u Zagreb u planu je i snimanje spota u Maksimiru.

- Cijela pjesma posvećena je zoološkom vrtu i cilj snimanja te pjesme i spota je daljnja promocija zoološkog vrta, ali i  obavještavanje javnosti o našem kontinuiranom radu na zaštiti životinja, pogotovo ugroženih vrsta, i preuređenju u moderan ZOO vrt. Sada čekamo žiraficu da nam dođe, a snimanje spota bit će sigurno prilagođeno njezinu dolasku - zaključila je Minea.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije