Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGAČKA OBJAVA

Nakon sukoba s čovjekom u invalidskim kolicima, Jacques se ponovno javio

Foto: Instagram
1/6
31.08.2020.
u 14:54

Na svojoj Facebook stranici, pjevač Jacques Houdek u dugačkom je statusu odlučio progovoriti o neugodnom iskustvu na plaži gdje su, po njegovim riječima, komentirali njegov izgled, a u osudama na račun izgleda prednačio je, gospodin u invalidskim kolicima koji nam se kasnije javio te iznio svoje viđenje situacije.

Nakon što je pjevač Jacques Houdek u dugačkoj objavi na Facebooku progovorio o svojoj kilaži i osudama s kojima se susreće  te prepričao događaj s plaže u kojima su, prema njegovim riječima, sudjelovala dva bračna para te njihova djeca, od kojih je jedan muškarac u invalidskim kolicima, Houdek se odlučio ponovno obratiti pratiteljima.

- Na famoznim plažama najčešće se doživljavaju nestvarno čarobni prizori. OVO je dokaz da čuda postoje... Još uvijek vjerujem u ljudsku čestitost... Vjerujem u sve vas, dragi moji, koji me od jučer obasipate tisućama poruka i komentara prepunih ljubavi, iskrenosti i ljudskosti... VOLIM VAS. Posebno me danas dirnula jedna poruka drage osobe i tekst gospođe Jadranke Klepac... Uživajte u ovom nadahnjujućem tekstu i prelijepim fotografijama mog menadžera čije oko zabilježi ovakve čudesne božanske trenutke - napisao je Jacques uz fotografije zalaska sunca na Cresu pa podijelio duži tekst o "Zlatnim ljudima".

Foto: Daniel Pavlić

Podsjetimo, gospodin u invalidskim kolicima imena Denis Marijon za kojeg je Jacques rekao da je prednjačio u osuđivanju na račun njegovog izgleda nam se javio i podijelio svoju stranu priče.

- Bili smo na plaži. U jednom trenutku je klinac od jednog trećeg poznanika komentirao: "vidi, onaj barba jede previše kruha". Tata mu je objasnio da se to ne priča i ta da to nije u redu. Neobično nam je bilo da smo tek kasnije skužili tko je to. On je otišao, a netko je od prijatelja komentirao kako nije u redu da se tušira pod tušem na plaži sa šamponom. To jednostavno ekološki nije u redu i po meni je to ovdje najveći problem. To je komentirano nakon što je on otišao. Njegov menadžer je ostao sam na plaži i valjda to čuo. Istina, ja sam komentirao neki glupi štos. Ne djeci nego frendu koji je stajao kraj mene, djeca to nisu ni čula nit ih interesira, ali je bilo u kontektsu kao da pričam djeci - priča nam Marijon koji misli kako su šale najbolji lijek za razbijanje diskriminacije.

- Baš zato što se desetljeće i pol bavim diskriminacijom različitih, dubokog sam uvjerenja da su šale na nečiju različitost najbolji lijek za razbijanje stereotipa i prihvaćanja različitosti. Bezbroj puta su se oko toga složili svi koje znam a bave se diskriminacijom različitih. Osobno, da je meni netko rekao kako je netko drugi prepričao štos na moj račun nakon što sam otišao s plaže, to bi mi bilo samo štosno. Uostalom, to je neki nivo na kojem se često svi zezamo - misli Marijon. Problem je, kaže, nastao kad im je prišao Jacquesov menadžer koji je bio vidno uzbuđen.

1/9

- Odgovorio sam mu da prihvaćam, da mi je žao što su to tako shvatili jer nije bilo zlonamjerno i da primam na znanje. Međutim on je ostao još i još i postajao sve neugodniji. Počeo je s prijetnjama s policijom iako ne znam po kojoj osnovi, i nastavio s naglašenim tonovima: „da bog da vam djeca bila debela kao Jacques“- ?! Točno to je rekao tim riječima. Tad smo shvatili da je čovjek prešao granicu i uz pomoć nekih ljudi sa strane maknuli tog čovjeka. To je bila nezamislivo čudna scena, kao neka sekta. Hvalio se kako su oni povezani, kako je 15 godina uz njega, to je tako emotivno shvatio da je bilo baš… jako čudno. Dakle, smatram da su tu dva problema: Prvo, molim vas nemojte se šamponom tuširati na plaži. To se – ne radi.  Bio to Jacques ili bilo tko. Drugo, ono za što svi mi koji se bavimo ovom tematikom naglašavamo jest da osim što se različitosti trebaju prihvatiti, i sami mi koji jesmo različiti trebamo sebe prihvatiti takve kakvi jesmo. Jedno bez drugog ne ide. Drugim riječima, ne treba imati komplekse. Znači, Jacques uopće nije prisustvovao toj sceni ni tome što je prethodilo - kazao je Denis Marijon i dodao kako nema ništa protiv Jacquesa.

- Daleko mi je sve to oko njegove životne priče i vrste umjetnosti kojom se on bavi. Želim čovjeku samo sve najbolje - zaključio je Marijon. 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Edgedancer
Edgedancer
16:36 31.08.2020.

Dobro. I je li napokon dosta te 'drame'?

CH
che9
16:37 31.08.2020.

znači,šamponirao si se na plaži?

Avatar taqa
taqa
17:51 31.08.2020.

Gladan sitom ne vjeruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije