Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNAŠ

Omišanin otvorio 'umjetničko' pitanje za 250 tisuća kuna! Znate li odgovor?

Foto: HRT/Screenshot
1/7
04.03.2021.
u 21:27

Uslijedilo je pitanje: "Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo vidljiv i na jednoj od njenih najpoznatijih slika", a ponuđeni odgovori bili su oposum, tigar, majmun i koala. Josip je odustao, premda bi da je gađao točno pogodio da se radi o majmunu.

Nakon što je oduševila sve gledatelje svojim nastupom u kvizu Potjera, gdje je s ekipom osvojila 135 tisuća kuna, zadarska srednjoškolka Hana Vlahov (18)  večeras je zaigrala u kvizu "Tko želi biti milijunaš?", no ovog puta nije imala sreće, budući da je osvojila samo 1000 kuna. 

- Gledamo li hrvatsku verziju Daminog gambita?, zapitao se na početku voditelj Tarik Filipović, koji je Hani kazao kako ju je gledao na Potjeri, te o njoj čitao u novinama. 

Srednjoškolka je prvi džoker iskoristila na pitanju za osam tisuća kuna, koje je glasilo: "Koja karboksilna kiselina ima jedan ugljikov atom?" Ponuđeni odgovori bili su "octena, mravlja, mliječna i maslačna". Hana je imala dvojbu, pa je zatražila džoker pola/pola. Ostali su joj mravlja i maslačna, a odlučila se za mravlju, što je bio točan odgovor. 

Nakon što je za 16 tisuća kuna znala da je u Cambridgeu dom prestižnih Sveučilišta Harvard i MIT, iskoristila je i drugi džoker na desetom pitanju. U pitanju je bila književnost, a pitanje: "U kojoj je Krležinoj drami glavna junakinja barunica Lenbach"? Pozvala je poznatog zadarskog kvizaša Lovru Jurišića, koji joj je kazao kako mu ne ide književnost, te nije pokušao niti gađati. 

Foto: HRT/Screenshot

- Tako bih vam rado prišapnuo, kazao joj je Tarik i savjetovao da ne pokuša sa znalcima, jer se činilo da ni oni nisu sigurni u točan odgovor. Hana se odlučila za "Ledu", no točan odgovor bio je "U agoniji". 

- Baš mi je žao, ja sam čak i glumio u tom filmu. Laura Lenbachova došla vam je glave, kazao joj je Tarik i doda da mu je to bila jedna od većih tuga u kvizu. 

Josip Ramljak iz Omiša, natjecatelj iz prošlotjedne emisije, osvojio je 125 tisuća kuna nakon što je u ovu emisiju ušao na desetom pitanju, bez ijednog džokera. Prvo je znao kako je Fridrik II. Veliki sebe smatrao "prvi slugom države", a onda i da je film "Let iznad kukavičjeg gnijezda" osvojio svih 5 Oscara u najvažnijim kategorijama. Uslijedilo je pitanje: "Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo vidljiv i na jednoj od njenih najpoznatijih slika", a ponuđeni odgovori bili su oposum, tigar, majmun i koala. Josip je odustao, premda bi da je gađao točno pogodio da se radi o majmunu. 

Foto: HRT/Screenshot

Tomislav Horvatić iz Botinca natjecatelj je koji će  nastaviti u idućoj emisiji, nakon što je točno odgovorio na deveto pitanje i osvojio 16 tisuća kuna. Pitanje je bilo: "Gdje su uzgojeni bernardinci", a ponuđeni odgovori: "u Karpatima,  Pirinejima, Alpama, Ardenima". Tomislav je znao da se radi o Alpama, te će iduću emisiju početi na desetom pitanju, uz sva tri džokera. 

Ključne riječi

Komentara 5

JO
jovicamod
23:34 04.03.2021.

Super. Samo mi nije jasno zašto se svaki četvrtak piše o tom kvizu na večernjem. Mislim, tko ga je želio gledati, pogledao ga je.

JB
J.bati
21:53 04.03.2021.

U ovoj fazi školovanja o krlezi se najviše uci, ako ovo sad ne zna... a ona bi na MIT u Ameriku...🤦‍♀️

LU
lukathereem
21:44 04.03.2021.

Tarik i savjeti za osvojiti manje novca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije