Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao odgovor

Nakon odluke o povlačenju Ljiljane Sauche s TV ekrana oglasio se HRT

Foto: Davorin Visnjic, Patrik Macek/Pixsell
1/8
22.09.2020.
u 13:51

Na javnoj televiziji tvrde kako je riječ o uobičajenoj promjeni koja se događa na svim televizijama.

Facebook-status dugogodišnje HRT-ove voditeljice Liljane Sauche ovih je dana podigao popriličnu prašinu. Saucha je putem svog privatnog profila obavijestila prijatelje na društvenim mrežama da je više neće moći gledati u ulozi voditeljice ''Vijesti iz kulture'', a iz objave koju je napisala dalo se naslutiti da je odluka o prekidu voditeljskog angažmana  zatekla i nju samu.

1/3

"Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam doznala da Vijesti iz kulture više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu! Sve je to 'novo normalno' jer imam do mirovine još 14 mjeseci!", napisala je voditeljica koja je u redakciji kulture na HTV-u od 2011. godine. Njezin status odmah se počeo širiti društvenim mrežama, a mnoge je upravo ovaj slučaj podsjetio na otkazivanje
voditeljskog angažmana voditeljici ''Dobro jutro, Hrvatska'', Ljiljani Vinković nakon dolaska znatno mlađe Doris Pinčić Rogoznice.

Upit smo poslali i HRT-u s kojeg poručuju da je riječ o uobičajenoj promjeni. "Riječ je o uobičajenoj promjeni voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u. Sve kolegice i kolege su jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu", poručili su s HRT-a.

30.06.2004., Zagreb - Ljiljana Saucha, urednica i voditeljica u Informativnom programu HRT-a. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

O izmjenama u minutama posvećenima kulturi na HTV-u govorila je i urednica ''Vijesti iz kulture'' Zrinka Turalija Kurtak gostujući u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. Kazala je kako su krenuli s emitiranjem iz novog studija, a osim novog ruha, najavila je i neka iznenađenja koja uskoro očekuju gledatelje. – Od jeseni pridružit će nam se i nova kolegica Antonija Ćosić. Naša draga kolegica Ljiljana Saucha ustupa mjesto mlađim snagama i ovom prigodom bih se zaista htjela zahvaliti za sve ono što je dala vijestima iz kulture i našoj redakciji u kojoj ostaje još godinu dana – izjavila je Turalija Kurtak i dodala da ''Vijesti iz kulture'' i dalje ostaju u istom terminu, nakon trećeg "Dnevnika", jer im jedino taj kasni termin omogućuje da budu uvijek aktualni.

U svojoj bogatoj karijeri Ljiljana Saucha vodila je serije Programa za djecu "Moja ulica", "Nedjeljno prije podne za djecu", "Ljiljana i ostali", zatim radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami. U Mozaičnom programu od 1984. radila je kao novinarka, voditeljica i jedna od urednica ("Dobro jutro, Hrvatska", "Dobar dan", "Hrvatska zemlja i ljudi", "Hrvatska danas"). Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, voditeljica TV aukcije. U programu "Za slobodu" 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji "Dnevnik" 2000., a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Na Ljiljaninu objavu i odluku HTV-a osvrnula se i predsjednica sindikata novinara Hrvatske Maja Sever koja smatra da je u ovom slučaju riječ o diskriminaciji. "Ne može se netko maknuti s posla zato što ima više od 30 godina", poručila je Sever putem društvenih mreža.

 

Komentara 40

Avatar stominac
stominac
14:32 22.09.2020.

naša draga kolegica ne ustupa svoje radno mjesto dragovoljno, nego po sili nečije samovolje!!

MI
Mislav28
14:20 22.09.2020.

Kad ukidate preplatu robovlasnici?

SA
sargu123
14:27 22.09.2020.

Na HTV-u više vole mršave mlade manekenke koščatih nogu prepune silikona i botoxa koje jednu prostoproširenu rečenicu ne znaju složiti bez šalabahtera. Ali zato kad ih se pozove na kavu izvan radnog vremena............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije