Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjetljiva tema

Nakon izjave predsjednika Milanovića o seksualnom zlostavljanju poruku mu je poslala Mirna Zidarić

Foto: pixsell
1/6
08.02.2021.
u 12:31

Izjava predsjednika Milanovića na konferenciji za medije uzrujala je novinarku koja je o tome napisala poduži status na Instagramu.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na konferenciji za medije koju je održao u petak u Petrinji nakon posjeta Baniji i sastanka sa Stožerom koji vodi sanaciju nakon potresa. Na konferenciji su ga novinari osim o obnovi nakon potresa tražili i odgovore na brojna druga aktualna pitanja, a jedno pitanje se odnosilo na seksualno zlostavljanje u Hrvatskoj. Zanimalo ih je mamo li mi kao društvo problem s takvim nasiljem. Milanović je u odgovoru kazao kako se rijetko događa da nekakav kovinotokar, strojobravar ili viljuškar maltretira članicu uprave neke tvornice i dodao kako se redovito događa da to rade muškarci prema ženama koje su prema njima u inferiornom ili zavisnom položaju. Nakon toga fokus je skrenuo na zlostavljanja u Hollywoodu i rekao:

- Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi se trebao zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji, to je problem. Jer znamo kako se u tim sustavima napreduje, to su sustavi u kojima se puno radi i malo zarađuje. Nije isto ako je netko razmažena zvijezda pa se nakon 30 godina sjetio nekih stvari nakon što mu je bankovni račun prsnuo kao jodna voda u Sisku ili to radi i govori neka djevojka ili žena koja pokušava probiti svoj put do svoje sretne zvijezde po istim pravilima kao i muškarci, a to ne može jer je nekakav… da ne kažem što, kinji i maltretira godinama. Na ovu izjavu našeg predsjednika na svom Instagramu osvrnula se i novinarka HRT-a Mirna Zidarić koja je u podužoj objavi napisala sljedeće: 

- Budi kao Brad Pitt... Da bi se dogodile promjene valja napraviti prvi i hrabar korak...odmaknuti se od kičastog masovnog i ponekad ubojitog folklora. Uvjerili smo se mnogo puta da će kad-tad dio tog kiča past baš na tvoju glavu ma koliko se trudio utapati u masi... pa tako kaže Milanović - da što slavne glumice imaju pričati o seksualnom zlostavljanju i ponovno, tako njemu svojstveno - zagadi medijski prostor u ovim našim krajevima već toliko kontaminiran da i ovaj mali tračak optimizma koji je posljednih tjedana otvorio čvrsto začepljene kanalizacijske otvore i prokazao neke moćnike suspektna ponašanja - pokušava relativizirati... - napisala je Zidarić i nastavila:

- Baš te slavne glumice iskoristile su svoju svjetsku slavu i lako dostupan pristup javnom prostoru, te ga otvorile svim manje vidljivim, tihim i mirnim, ali jednako, možda i brutalnije zlostavljanim osobama i hvala im na tome 🙏 Ako mu i nije drago da se o tome konačno kritički priča, mudrije bi mu bilo da se suzdržao komentara, a ne da poput viljuškara o kojem priča razgrće i ono malo dobroga što se može jedino zajedničkim snagama i uz veliku dozu hrabrosti promijeniti na bolje za sve nas... ali i za budućnost društva u kojemu seksualno zlostavljanje više uopće neće biti tema jer se nitko neće usuditi i pomisliti na tu vrstu devijacije kao što se zloglasni holivudski predator i ljigavac više nikada nije obratio toliko ‘sporno slavnoj i razmaženoj’ Gwyenth jer je Brad Pitt čvrsto stao u njezinu obranu... Budite kao Brad, ne dopustite nikome da zlostavlja druge, ne opravdavajte ih, ne relativizirajte, ne osuđujte žrtvu jer tko zna možda sutra upravo vi postanete žrtva...tko će vas tada braniti.

Ključne riječi

Komentara 27

ST
stefj
13:15 08.02.2021.

Ova isto lupa li ga lupa... Milanović niti jednom riječju nije branio zlostavljače ili ih opravdavao, već je napomenuo važnost da se nešto napravi, a ne samo viče i reklamira. BABE su pak, s druge strane, jako izbirljive kome će pomoći, a kome neće, pa ako žrtva nema ista ideološka stajališta, može zaboraviti na pomoć...

KU
Kultura
13:11 08.02.2021.

Protiv svakog zlostavljanja ali ako preko kreveta dodjes do uloga u kojima zaradis milione i onda se nakon 30 godina sjetis da te taj koji ti je omogucio doci do milona zlostavljao ma daj me nemoj....Sad ce jos i prostitutke rec da su bile seksualno iskoristavane

MA
mayo
13:37 08.02.2021.

Mirna, pročitaj još jedanput predsjenikovu izjavu... pa tek onda komentiraj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije