Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Nakon duge borbe s upalom pluća preminuo glumac iz 'Prijatelja'

Foto: Screenshot/youtube
1/3
07.12.2019.
u 11:52

Vijest o smrti Rona Leibmana, koji je u kultnoj seriji igrao Rachelinog oca, doktora Leonarda Greena, potvrdio je njegov agent Robert Attermann iz agencije Abrams Artist.

Tužna vijest za sve ljubitelje kultnih 'Prijatelja'. Nakon duge borbe s upalom pluća u 83. godini života preminuo je glumac Ron Leibman kojeg se svi zasigurno sjećaju po ulozi u humorističnoj seriji u kojoj je igrao Rachelinog oca, doktora Leonarda Greena.

Vijest o smrti potvrdio je njegov agent Robert Attermann iz agencije Abrams Artist za CNN.

- Abrams Artist agencija iznimno je žalosna zbog Ronijevog odlaska. Bio je nevjerojatno talentiran glumac sa zavidnom karijerom na filmu, televiziji i u kazalištu. Naše su misli sada uz njegovu suprugu Jessicu i obitelj - poručio je Atterman.

Pogledajte i koji su poznati glumci umrli na snimanju.

Iako je Leibman prepoznatljivost stekao upravo zahvaljujući 'Prijateljima' zanimljivo je da je on tu ulogu prvotno odbio. - Kad su mi ponudili ulogu, nikad nisam ni pogledao show. Nisam veliki ljubitelj televizije. Sve mi je zvučalo bezveze pa sam odbio - otkrio je svojedobno glumac kojeg je na ulogu ipak nagovorila kćer koja je obožavala 'Prijatelje'.

- Rekao sam u redu, pristat ću, ali samo jednom. Jedna kratka uloga. I snimio sam jednu epizodu, ali su me ponovno zvali da se vratim. Pristao sam jer ih je moja kći sve htjela upoznati. Kod kuće sam bio pravi heroj zbog toga - kazao je Ron koji je 1979. osvojio nagradu Emmy za ulogu Martina "Kaza" Kazinskyja u seriji "Kaz" koja nije doživjela veliki uspjeh.

Leibman je rođen u New Yorku, a proslavio se i ulogama u filmova kao što su "Slaughterhouse-Five", "Where's Poppa?" i "Norma Rae" iz 1979. godine u kojem je glumio s glumicom Sally Field. 1993. godine osvojio Tony nagradu za najboljeg glumca i to za ulogu Roya Cohna u filmu "Angels in America: Millennium Approaches". Među njegovim posljednjim projektima je FX show "Archer" u kojem je posudio glas liku Ronu Cadillac.

Foto: youtube

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
13:07 07.12.2019.

Kad netko rikne, pa kad drugi kažu: "Naše su misli sada uz...", kenja mi se. Mo'š mislit koliko misle na njega. Cijele dvije minute. Ako i toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije