Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spreman je

Nakon čak dvije nove nagrade, Matija Cvek najavljuje: 'Moj prvi album je gotov'

Foto: privatni album
1/8
25.01.2021.
u 17:05

Oduševile su ga tako prvo nagrada za pjesmu godine “Nasloni se” s Matijom Dedićem, pa i nagrada “Oliver Dragojević” za najboljeg pjevača, koja mu izuzetno puno znači.

Matija Cvek 28-godišnji je perspektivni glazbenik fantastičnog vokala kojeg smo imali prilike čuti na velikim nastupima pred strukom, u HRT-ovoj emisiji “A-strana” koja ga je i “iznjedrila” i nakon koje su mu stvari krenule uzlaznom putanjom. Od nastupa u splitskom HNK na Runjićevim večerima 2013. s pjesmom „Majko, da li znaš“, sudjelovanja u showu “Volim Hrvatsku” kao prateći vokal u sastavu Ante Gele do nastupa na Zagrebačkom festivalu 2015. s pjesmom “Jesam”. Prvi singl “Potraži me u jeseni” izašao mu je 2016. godine. Prosinac iste godine obilježio je nastupom u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kao solist Jazz orkestra OSRH.

Uz sve to Matija je angažiran i kao prateći vokal Jacquesa Houdeka s kojim je nastupio na Eurosongu 2017. godine s pjesmom “My Friend”. Sve je oduševio singlom i baladom ”Visine”, pjesmom koja objedinjuje sav njegovo talent na jedan nježniji i lirski način. Pjesma je to za koju je stihove napisao sam Matija. “Visine” su pjesma koja izvlači svu silinu i emocija tako i našeg glazbenika.

Svoju prvu nagradu u Music pubu Zlatka Turkalja za najboljeg mladog pjevača osvojio je 2014. godine, a sada se ponovno “okitio” njome. Naime, Matija Cvek dobitnik je novih dviju nagrada Music puba za 2020. godinu.

– Prije svega sam izuzetno zahvalan, lijepo je to priznanje. Bio sam prilično iznenađen, ali ne mogu reći da mi nagrade nisu izmamile veliki osmijeh na lice – kaže nam Cvek.

Oduševile su ga tako prvo nagrada za pjesmu godine “Nasloni se” s Matijom Dedićem, pa i nagrada “Oliver Dragojević” za najboljeg pjevača, koja mu izuzetno puno znači.

– Primiti nagradu koja nosi naziv ‘Oliver Dragojević’, s mojim imenom utisnutim odmah do njegova, ogromna je čast i odgovornost. Ta nagrada je stvarno motivirajuća i stvara presing da budem još bolji – kaže nam sretni glazbenik koji je imao priliku prošlo ljeto i nastupiti u čast velikog pjevača. – Nastup u Veloj Luci ostat će zapamćen kao jedan od najljepših glazbenih doživljaja i događaja kojima sam prisustvovao – ističe. Neobjašnjiva, magična atmosfera prožimala je zrak svih pet dana koje su tamo proveli.

– Na svakom koraku sviraju Oliverove pjesme, toliko čuvene i drage, uvijek rado slušane. Pjevali smo u čast najvećem, to nam doista svima može biti ogromna nagrada – prisjeća se.

Nagrade su mu, kaže, lijepa potvrda radijskih urednika koji njeguju kvalitetu, no definitivno mu nisu cilj, a ne smatra ni da je sama glazba natjecanje. – Ne treba se zanositi nagradama, ali ohrabrujući i motivacijski aspekt svakako treba uzeti u obzir – kaže.

Cvek je gledatelje oduševio sudjelovanjem u HRT-ovoj emisiji “A-strana”, gdje su mnogi prvi put upoznali njegove vokalne kvalitete, a od tada mladi glazbenik ne prestaje oduševljavati.

– A-strana je prije sasvim nova produkcijska razina što se tiče glazbenih emisija u Hrvatskoj. Skupljati iskustvo u takvoj emisiji velika je sreća i sigurno je to pomoglo u razvoju moje karijere. Okusio sam osjećaj prihvaćenosti od publike, vidio sam ispred sebe dovoljno velik broj ljudi koji pjeva moju pjesmu tako da smatram da sam ispunio svoje dječačke snove. Naravno, apetiti rastu i želje postaju sve veće, treba ostati razuman i prizeman te osvajati stepenicu po stepenicu – govori nam.

A Cvek sada za sve ima jednu dobru vijest – njegov prvi album je gotov i samo čeka objavu, a uskoro će objaviti i datum izlaska.

– Početna nevjerica zbog pandemije i tužna atmosfera zbog odgođenih koncerata prerasla je u letargiju i monotoniju iz koje se moglo izvući jedino kreativom tako da sam završio dosta nedovršenog materijala i započeo puno novih stvari – kaže glazbenik koji jedva čeka da se pokrene kotač nastupa. No album nije jedina stvar na kojoj je radio. Talentirani glazbenik jedan je od članova žirija za ovogodišnju Doru, a kaže nam da možda nije ni bio svjestan nezahvalnosti takvog angažmana jer, objašnjava, teško mu je komentirati kolege.

– Mislim da smo izabrali stvarno ispravno, uzeli u obzir sve bitne faktore za rezultat na Dori i Eurosongu. Pjesme su odlične i jedva ih čekam čuti uživo. Iskustvo s Eurosonga definitivno je pridonijelo mojim izborima i razmišljanjima o pjesmama – govori Cvek koji je u dugogodišnjoj vezi s pjevačicom Nikom Turković. Koliko su skladan par, dokazuje i činjenica da, s obzirom na to da su u istoj branši, imaju puno razumijevanja jedno za drugo te su postali pravi partneri, privatno i poslovno. Premda im okolina često govori da bi jednog dana mogli postati jedno drugom konkurencija te da će to prije ili kasnije utjecati na njihovu vezu, oboje se slažu kako ih toga nije strah.

– Sve preslušavamo skupa, dajemo si konstruktivne kritike, pomažemo, a u zadnje vrijeme i surađujemo. Mislim da smo nekako uspjeli spojiti sve skupa u neku dobru, kvalitetnu cjelinu koja funkcionira – zaključuje pjevač o odnosu s Turković, koja je isto tako osvojila priznanje Moj prvi Music pub za svoj rad u 2020. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije