Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno

Nakon 12 godina klapa Maslina izdala album "Vitar s mora"

Klapa maslina
18.11.2010.
u 14:49

Pjesme na novom albumu potpisuje i Arsen Dedić. Kako kažu u klapi Maslina, Arsena nikad ne treba moliti da im napiše pjesmu jer on to uvijek učini sam, bez nagovaranja

Ljubitelji klapske pjesme čekali su dugih 12 godina na novi album šibenske klape Maslina, "Vitar s mora". Zašto su tako dugo publiku ostavili uskraćenu za nove pjesme, u razgovoru nam je otkrio član klape Branko Bubica.

- Samo tri godine nakon izlaska albuma „Da te mogu pismom zvati" odlučili smo raditi novi CD, međutim, ovaj se, kako je rasla popularnost naslovne pjesme, počeo izvanredno prodavati. Tako smo pratili što će se dalje događati. Ubrzo je album postigao zlatnu nakladu, pa platinastu, a nakon toga i dijamantnu i jedan je od najprodavanijih albuma u posljednjih 20-ak godina u Hrvatskoj. Prodano je 50-ak tisuća primjeraka. I još se dobro prodaje. Međutim, došlo je vrijeme za novi CD - objašnjava Bubica. I na novom albumu ostavili su vjerni svom sugrađaninu Arsenu Dediću koji potpisuje i neke od novih pjesama.

- Naravno, Arsen je jedan i neponovljiv. Imamo sreću da je naš prijatelj, a i obožava klapu Maslina. Ne treba ga moliti za pjesmu. Kad ima nešto za nas, kaže: „Djeco, evo vam pjesma, neka vam je sa srećom i radite s njom što hoćete", dakle u nas ima potpuno povjerenje. Tu je i naš Šibenčanin pjesnik Frane Bilić, koji je napisao najveći klapski hit "Da te mogu pismom zvati", potpisuje čak pet tekstova na novom CD-u, a među njima i naslovnu pjesmu "Vitar s mora". Autor novih pjesama je i Jakša Fiamengo. Od autora glazbe istaknuo bi Peru Kozomaru, posljednjih godina najplodnijeg skladatelja dalmatinske šansone. Njegove su tri pjesme. Maslina je jedna od najdugovječnijih klapa na našoj sceni i već 25 godina uspješno puni koncertne dvorane.

- Jednostavno, volimo glazbu. Imamo dobre suradnike, svoju publiku i potporu u našim obiteljima, a i razumijevanje u tvrtkama u kojima smo zaposleni. Kad ste puno zajedno, a mi to jesmo, naravno da ponekad ima nesuglasja, ali to pokušavamo riješiti razumno kompromisom. Inače, sastanke održavamo u kombiju dok putujemo na nastupe. Tu smo najžešći. Ali uglavnom svaka svađa završi šalom ili „ostavimo to za probe", a na probama „ostavimo to za kombi". Nitko još klapu nije napustio zbog svađe, otkriva tajnu Branko Bubica koji bi želio da zlatna ribica njemu i dečkima iz klape podari zdravlja i novi CD "Klapa Maslina pjeva Arsena".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije